2022-08-30
🍣滿屋日本料理🍣📍:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓⏰:12:00pm-3:00pm,5:00pm-10:30pm之前喺大埔已經食過佢哋滿屋嘅分店 食物嘅質素真係令我印象深刻😍雖然收費真係唔平 但係食物質素真係好高 難得最近經過荃灣 就試吓佢哋荃灣分店係咪同樣嘅質素🙈呢度嘅座位唔算闊 但係勝在地方夠大 唔需要等位 一入座店員就會俾個QR code 可以手機落單 方便又快捷!上菜速度都算快 好滿足🙈🔸D餐-極緻四重奏150分鐘任食放題🔸呢個套餐之所以要五百幾蚊咁貴 係因為可以任食海膽、長腳蟹、拖羅同鵝肝😍呢個亦係我好鍾意呢間放題嘅目的 佢哋嘅鵝肝真係好出色 可以任叫之餘 煎得好香口 滿滿嘅油脂香 外脆內軟 我同👦🏻加埋起碼食咗20件😂 真係停唔到口!🐚加上佢哋嘅海膽口感軟淋 鮮甜美味 入口即溶 雖然細細塊 但係可以任叫真係唔錯 再配埋青瓜做底 清爽好食!🍣大拖羅厚身 味道濃郁 表面系淡淡既粉紅色 食多幾轉就回本啦😂🔹壽司🔹唔知點解一去到食放題 👦🏻就好鍾意係咁叫壽司 佢話咁樣飽啲😂好彩壽司全部都細細件 可以食多幾款叫左好多款唔同特色既壽司 有火炙拖羅壽司、燒鰻魚、三文魚、牛肉、蟹
📍:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心10樓
🔸D餐-極緻四重奏150分鐘任食放題🔸
🔹壽司🔹
唔知點解一去到食放題 👦🏻就好鍾意係咁叫壽司 佢話咁樣飽啲😂好彩壽司全部都細細件 可以食多幾款叫左好多款唔同特色既壽司 有火炙拖羅壽司、燒鰻魚、三文魚、牛肉、蟹子等 都好新鮮質素唔錯!
🔹炸物、小食🔹
每次食炸物都要食芝麻雞翼 滿滿既油脂感🤣我仲叫咗避風塘魷魚酥同鴨舌 出邊坊間好少見到有鴨舌食 味道唔錯 惹味之餘好有咬口 叫咗芝士牛仔粒 真係好新奇創意 呢度亦都有好多串燒 我哋叫咗鹽燒蝦、岩鹽雞翼 燒得啱啱好 充滿鹹香味😍仲有👦🏻最鍾意食嘅燒菠蘿 平時好鍾意食比目魚嘅我 因為比較飽🙈所以今次無試到🙈
🔹自助區🔹
自助區出邊有多款日式前菜/沙律/甜品/飲品選擇
🧃有冷、暖Sake🍶同梅酒🍶都係任飲😍 當然出邊仲有汽水、紙包飲品、茶類俾大家選擇🤣見到有好特別嘅熱柑橘蜜同埋熱飲櫃 好貼心!
🥗出邊亦都有沙律吧 有多達15款 有我最鍾意嘅螺肉、鴨胸、泡菜、中華沙律、青瓜 真係好開胃 做前菜一流!佢哋仲有醬汁可以自己選擇🙈
出邊亦都有幾款熱食、炸物同麵豉湯 有白菜仔、魚腐包 仲有單骨雞翼、炸雞球、炸雞柳等 熱辣辣 味道都唔錯!
🔹甜品、水果🔹
出邊亦都有水果可以拎 甜品方面有好多款式 見到出邊有個凍櫃放滿晒唔同嘅甜品 仲有爆谷機🍿出邊亦都有唔同款式嘅雪糕 不過令到我最在意嘅梗係每人會有一杯Häagen-Dazs雪糕 我叫咗意式焦糖咖啡味 食完個主菜食返個甜品就啱啱好啦!
#香港美食 #平民美食 #荃灣 #荃灣美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #日本菜 #放題 #滿屋日本料理 #任食 #鵝肝 #拖羅 #海膽 #長腳蟹 #滿屋放題 #滿屋