幾個各奔前程嘅舊同學難得準時收工,約埋出就腳又多嘢睇嘅旺角食放題。(其實喺油麻地出會近DD)店內環境好舒服,燈光好柔和。 落完第一round order去搵D嘢飲下,除左罐裝呢度有埋熱飲,我呢個酒鬼當然係比兩支清酒同D精美嘅酒樽酒杯吸引啦。仲有好多醫肚小食,不過其實上菜好快,建議一次唔洗叫太多,否則張檯會擺唔曬。 今次點左好多平時放題少食嘅嘢:一人份嘅鮑汁花膠,花膠同冬菇吸曬鮮味湯汁,口感味道都一流。 刺身食得多,壽司更有驚喜。用料新奇珍貴,有海膽蟹膏,仲有牛油果呢D流行食材。加上細細粒的的式式,試勻都唔會太飽。 喺呢度有熏蹄食,加埋自助區嘅泰式鳳爪,好似喺燒味鋪斬料加餸咁,有一種奢侈嘅感覺。 黑糖牛仔肉,黑糖嘅甜味唔會過漏,反而好開胃。牛肉亦好軟滑,食左一舊先拿拿臨影低佢。 食落感覺餸菜類嘅款式比較有工架,最後整多煲蟹粥收尾。咬一啖蟹肉,呷一啖粥,全個消化系統都滿足曬。 仲有另一個胃可以嘆雪糕,呢款係季節限定,好大浸桃味,又滑又香。 埋單唔洗300,款式豐富,醫左我個為食嘴。食飽飽後8點松D,趁旺角嘅鋪頭未收鋪行下街順便幫助消化~

今次點左好多平時放題少食嘅嘢:

一人份嘅鮑汁花膠,花膠同冬菇吸曬鮮味湯汁,口感味道都一流。