2018-11-22 466 views
在香港食上海菜黎講,我覺得王家沙既水準都叫左唔錯,而且整體既表現都幾好。呢間係又一城的分店設計係半開放式的,剛好又係商場的一角,所以可以採光同時又唔會好似太exposed😃基本上佢lunch同dinner都係同一個menu,有小食、點心🥟菜🥬肉同粉麵🍜等,總有一樣啱你食。不過如果有lunch set會更好。坐低就一定會有碟花生仔做小食,落左單都好快就上菜。三絲粉皮係同事既最愛,呢碟既份量都唔少,不過我覺得粉皮可以做到更薄就更好。雞絲、火腿絲、青瓜絲同麻醬都好多,撈起來口感都唔錯既。三鮮煨麵🍜既賣相麻麻,但食落都幾好,個湯清甜得黎佢都有落到D金華火腿,令到成個麵既味更鮮。菜、蝦同肉都幾多,兩個人share剛好。另外我點了個煎鍋貼🥟厚皮但口感都好食,可惜肉汁少左D,而且煎得唔夠燶,好似有少少趕時間同火候唔太夠咁。最後食埋個燉雪梨🍐做甜品,呢個本身的材料就好吸引,成個雪梨加埋雪耳、龍眼肉同紅棗,燉埋一齊真係冇得輸,加上甜度剛好唔會太過火,再加埋熱辣辣,食落非常潤喉,秋冬必食之選~

三絲粉皮
煎鍋貼
三鮮煨麵
燉雪汁
2018-11-21
$160 (Lunch)
三絲粉皮
三鮮煨麵