2021-12-04
位置銅鑼灣L.square,樓上十樓既牡蠣小屋既蠔真係好新鮮🤤升降機一上去,就見到開放式廚房,加上燈光柔和,比人舒服既感覺。 地方雖然唔算大。但係有塌塌米,出面有陽台座位。——————🌟日本產生蠔涮涮鍋($480)🌟豐富既野菜靚蠔SHABUSHABH,啲蠔超鮮甜,又新鮮又嫩滑😍 湯底係鰹魚湯。 六隻日本靚生蠔, 可以生食,亦建議放生蠔入鍋大約30秒,點檸檬味秘製醬汁額外清新。❤️❤️❤️❤️——————-🌟北海道馬追牛他他燒($198)🌟馬追牛係牛最稀少,最靚既部位,果然油脂均勻,和牛既味道濃郁香口。 點上芥末及醬汁,和牛味道更出。❤️❤️❤️❤️——————-🌟鮮魚壽司定食($208)🌟定食有八件既壽司+味噌湯+沙律壽司飯用既係赤醋,味道更香。推薦鰻魚,甘蝦同劍魚腩。❤️❤️❤️——————🌟特大吉列蠔($68/2隻)🌟外面卜卜脆,內裡鮮甜嫩滑既日本蠔,配搭上蛋白醬同大阪醬,惹味十足。❤️❤️❤️❤️——————-以下係餐牌:好靚個餐牌
——————
🌟日本產生蠔涮涮鍋($480)🌟
🌟北海道馬追牛他他燒($198)🌟
🌟鮮魚壽司定食($208)🌟
定食有八件既壽司+味噌湯+沙律
壽司飯用既係赤醋,味道更香。推薦鰻魚,甘蝦同劍魚腩。
❤️❤️❤️
——————