2019-07-31 29 views
行開旺角,總有幾間餐廳係經過想試嘅,而今晚黎到嘅心夜來潮,就係其中一間。一聽店名就知道主打潮州菜,餐廳位於旺角中心對面,地點就腳,不過餐廳位於二樓,注意要行多幾級長樓梯上去喇。黎之前睇過下menu,最新系列係啫王之王,全部都係煲仔菜式,個名夠哂勁不過因為眼闊肚窄,今次就嗌住幾樣先😂秘製花膠豬手墨魚脯煲🍲啱啱炒起好有鑊氣,主要係好多豬手,豬手肉炆得好淋充滿膠質。花膠好入味,原整一大塊,唔係碎濕濕上,墨魚亦好爽口。豉汁啫白鱔🥘白鱔大大件,係魚尾嘅位置,肥美肉滑,完全無腥味,仲要份量好多,有十幾件,性價比極高!(行開街市都知道鱔一啲都唔平)。枝竹索晒啲豆豉汁,淨係呢味餸我都清左成碗飯😋滷水雙拼(豬大腸+豬耳)🐷初頭見顏色咁深以為會好咸,點知味道剛好,豬耳多肉有厚度,豬大腸肥左少少,不過好在唔會膩,份量夠3個人share!整體餐廳環境坐得好舒服,店員亦不時有關心我地有無漏單嘅情況,態度親切,絕對係gathering嘅好地方。

秘製花膠豬手墨魚脯煲🍲

豉汁啫白鱔🥘