2019-05-27
平時食開樂天皇朝,成日見到旁邊有另一間餐廳都係樂天集團,今日決定試呢一間食星馬菜既樂天餐廳。叫咗個燉湯先,淮山杞子鮮螺頭湯 ($188),份量夠哂四個人一人一碗多d~ 湯飲落去好濃,好鮮甜,仲夠哂足料🤣星加坡最岀名就梗係炒螃蟹🦀️ 星洲黑胡椒螃蟹 ($468/大) 大約一斤半。一上枱已經聞到好香黑胡椒味,食落蟹肉都好重黑胡椒味,好惹味好正🤤客家豆醬蒸黃魚 ($118) 全家都鍾意食魚,所以就叫咗一條蒸黃花魚,條魚好大條好新鮮,唔點汁就咁食鮮味會仲突岀~黃金蝦球 ($155/s) 大約有6隻大蝦🍤 超級超級重鹹蛋味🥰 痴實哂係隻蝦度,鹹蛋味同蝦既味道係十分之夾!蝦係又大隻又彈牙。最後個個都食得好飽,我就自己叫咗一個楊枝甘露 ($38/每份) 芒果係真材實料,成個甜品整得好清新,仲有柚子,甜得黎帶少少酸,係最佳既飯後甜品。