2022-05-08 1126 views
各位大家好,小女子第一次寫食評,又因自己多年來食進中西日的美食,當然有中伏嘅時候,所以終於估起勇氣係openrice里個平台度寫食評,希望可以分享到比大家知,以後都唔使再中伏。而我昨晚去咗銅鑼灣世貿中心6樓的Mr. Steak度食自助晚餐,去到店內感覺好好。因為配上無敵海景,環境又好又乾淨,而食物就盡多,最出色當然係生蠔啦!! 細隻嘅法國生蠔鮮而有點海水味,正呀! 接住最正當然係日本和牛啦! 足足食咗4塊,入口溶化,極至。重有壽喜燒都唔錯,而日本刺身蝦,赤貝,帶子,三文魚等等都好得,鮮而好味,冷盤龍暇,蝦,青口,長腳蟹等等都唔錯,接住係燉湯,中式燉湯和酥皮忌廉湯,味濃兼好熱辣辣,飲完真暖胃,重有其他熱盤選擇,之後見到芝士,有幾款擇,食完覺得唔錯,緊係叫支紅酒襯下,智利紅酒唔錯,一啖紅酒,一啖芝士,正,最後甜品有多款選擇。因自己食得飽,都無樣樣食,所以只係食咗膏點和豆腐花,都唔錯,而不得不食嘅,就緊係雪糕啦,又有多款選擇,食極都唔厭,食飽飽又可以出去拎杯檸茶飲,最後一直都不得不讚的專業服務,能講解點食先至好,又加埋景色,價錢亦有折扣,又要再讚嘅係,有喜慶事,寫底心意交比職員,就會收到好有
而我昨晚去咗銅鑼灣世貿中心6樓的Mr. Steak度食自助晚餐,去到店內感覺好好。因為配上無敵海景,環境又好又乾淨,而食物就盡多,最出色當然係生蠔啦!! 細隻嘅法國生蠔鮮而有點海水味,正呀! 接住最正當然係日本和牛啦! 足足食咗4塊,入口溶化,極至。重有壽喜燒都唔錯,而日本刺身蝦,赤貝,帶子,三文魚等等都好得,鮮而好味,冷盤龍暇,蝦,青口,長腳蟹等等都唔錯,接住係燉湯,中式燉湯和酥皮忌廉湯,味濃兼好熱辣辣,飲完真暖胃,重有其他熱盤選擇,之後見到芝士,有幾款擇,食完覺得唔錯,緊係叫支紅酒襯下,智利紅酒唔錯,一啖紅酒,一啖芝士,正,最後甜品有多款選擇。因自己食得飽,都無樣樣食,所以只係食咗膏點和豆腐花,都唔錯,而不得不食嘅,就緊係雪糕啦,又有多款選擇,食極都唔厭,食飽飽又可以出去拎杯檸茶飲,最後一直都不得不讚的專業服務,能講解點食先至好,又加埋景色,價錢亦有折扣,又要再讚嘅係,有喜慶事,寫底心意交比職員,就會收到好有愛,細心繪畫,寫番客人的祝賀語配襯心太軟奉送,而我哋昨晚為同事榮休,而收到嘅驚喜,係美,靚到唔捨得食!!
最後總結終合以上各種,滿分有5分的話,我比4.5分,係高嘅分數,Mr. Steak真係可以媲美得大酒店,可以話好過好多大酒店添!

2022-04-29
$600 (Dinner)