如果要多人想慶祝 或者想食餐豐富啲通常都會去食自助餐今次揀咗銅鑼灣Mr steak對住維港景真係好加分 平時樓上餐廳都唔平 所以呢度都有種fine dining 的感覺點樣可以避開人流始終好食嘅 就會比較受歡迎 多人等食完之後得出這個攻略第一:早少少到 咁就可以攞到第一輪基本上排30秒至1分鐘 就到你就算你遲咗少少 見到好多人排隊咁我就建議 食一啲唔使等嘅例如 炸蝦天婦羅 燒牛肉 燉湯 都有好多款唔同嘅熱食 每款食少少刺身都唔會等太耐 有三文魚吞拿魚帶子赤蝦 好新鮮!咁樣就可以慢慢食紅酒白酒都係飲 仲有幾款飲品時間好足夠, 唔需要太心急見到人少啲就可以去排隊攞生蠔生蠔即可唔係一次過開好所以口感真係幾正 口感好清爽蠔味都好夠師傅開得好快如果鍾意食芝士沙律都有 唔少選擇蟹腳的refill出到好快而龍蝦就都需要排隊 中段都唔使點等 大約一兩分鐘。時間合理 就唔會一個人拎太多今次 其中最期待就北海道白樺豚壽喜燒仲有和牛壽司 經過炙燒油脂更加香 我諗我食咗最少5件仲有日本空運到港的藍鰭吞拿魚即場解魚表演所以一次過食到新鮮嘅赤身、拖羅真係好肥美 平時一份都最少60至80食多幾份已經超飽我哋兩個人
如果要多人想慶祝 或者想食餐豐富啲

咁我就建議 食一啲唔使等嘅

例如 炸蝦天婦羅 燒牛肉 燉湯
都有好多款唔同嘅熱食 每款食少少
刺身都唔會等太耐
有三文魚吞拿魚帶子赤蝦 好新鮮!
咁樣就可以慢慢食

紅酒白酒都係飲 仲有幾款飲品

時間好足夠, 唔需要太心急

見到人少啲就可以去排隊攞生蠔

如果鍾意食芝士
沙律都有 唔少選擇

蟹腳的refill出到好快
而龍蝦就都需要排隊
中段都唔使點等 大約一兩分鐘。
時間合理 就唔會一個人拎太多

今次 其中最期待就
北海道白樺豚壽喜燒
仲有和牛壽司 經過炙燒
油脂更加香 我諗我食咗最少5件

仲有日本空運到港的藍鰭吞拿魚
即場解魚表演
所以一次過食到新鮮嘅赤身、拖羅
真係好肥美 平時一份都最少60至80

所以成件事更加有儀式感
最後當然 再加個Movenpick雪糕
好多口味俾你揀

• 北海道牛乳布丁
位於銅鑼灣的這間餐廳絕對是美食愛好者的夢幻場所。不同的饕客皆可在此找到專屬的喜悅時光! 從環境氛圍到佳餚美饌,這裡匠心打造了一場奢華的感官饗宴,絕對是至臻享受-🔸優雅環境,匠心佈局餐廳以現代化裝潢襯托低調奢華的魅力,加上窗外一望無際的迷人海景,更添愜意與悠閒。寬敞舒適的座位配置,使每位食客都能沉浸於獨特的美食體驗。全場滿足,氣氛開心熱鬧!-🔸冷盤與海鮮:鮮甜滋味的盛宴*無論是冰鎮蝦、青口、長腳蟹,還是即開生蠔,每一口都完美詮釋了海洋的鮮美! 刺身區更是無與倫比,紅蝦、帶子、赤背、虎蝦、八爪魚、醋鯖魚、立魚以及三文魚等選擇琳琅滿目,每一口都盡是鮮甜氣息 -沙律方面亦毫不遜色,水牛芝士與蕃茄的搭配清新爽口,經典又不失創意的味覺平衡,交織出層次豐富的驚喜。此外,雪燕水果蝦沙律和泰式無骨鳳爪沙律則為整體冷盤增添異域風味,每一款都令人回味無窮-🔸熱菜饗宴:傳統與創新的融合從多汁鮮嫩的佐賀和牛鐵板燒到富有日式風情的白滑豚壽喜燒,熱盤部分展現了傳統與創新的絕佳融合。菜單設計精巧,多元化的選擇令人讚嘆-沙參玉竹海底椰排骨湯是其中一大亮點,湯頭清甜且滋補;竹笙菌菇浸豆腐則以細膩口感打動人心。清蒸比目魚肉
🔸優雅環境,匠心佈局
🔸冷盤與海鮮:鮮甜滋味的盛宴*
🔸熱菜饗宴:傳統與創新的融合
沙參玉竹海底椰排骨湯是其中一大亮點,湯頭清甜且滋補;竹笙菌菇浸豆腐則以細膩口感打動人心。清蒸比目魚肉質鮮嫩,配以簡約調味,充分呈現食材本身的鮮味。
此外,佐賀和牛鐵板薄燒與燒美國和牛均充滿多汁的肉香;火炙佐賀和牛壽司的創意設計將壽司與高級和牛完美結合。而片皮鴨的外皮酥脆、肉質鮮嫩,堪稱傳統經典的完美詮釋。
避風塘生蠔的地道風味濃郁,即炸天婦羅更是輕盈酥脆、搭配蘸料令人齒頰留香。最後,薑醋蛋以獨特的風味給味蕾帶來意外的驚喜
🔸甜品盛宴的壓軸之作
甜品區無疑是自助餐的華麗終章,讓味蕾在甜蜜中畫下完美句點。心太軟的畫碟服務則融創意與藝術於一體,讓人既品嚐美味,又享受視覺盛宴
甜品選擇豐富多樣,藍莓芝士餅與紐約芝士餅濃郁細膩,草莓白芝士忌廉蛋糕和拿破崙千層酥則以清新和酥脆帶來層次感十足的享受。迷你泡芙內餡香濃,森林蛋糕與雜莓朱古力蛋糕更是巧克力愛好者的最愛,每口都讓人陶醉其中。
此外,北海道牛奶凍入口即化,細膩的口感與純正奶香讓人難以忘懷;凍杞子桂花糕以清甜雅致的中式風味驚艷味蕾,而炸鮮奶卷則外脆內滑,帶來豐富的口感對比。再搭配多款高品質雪糕,每一口都是對甜蜜的絕佳詮釋。

這裡的甜品不僅僅是味道的享受,更是一場創意與匠心的體驗,為整場美食之旅增添了難以忘懷的精彩回憶
2025-04-17
2025-04-08 1928 views
這天我約了朋友在銅鑼灣吃晚餐,經過家人的介紹,我們決定來到這一間自助餐試一試,店內環境十分寛敞和清潔衞生,富有空間感,每張枱之間的距離有一定的空間帶子刺身十分鮮甜和軟身,厚切的吞拿魚刺身稔香軟彈,非常新鮮,質素非常高龍蝦十分爽彈鮮美,十分大隻,龍蝦肉非常多,質素非常高,蟹腳肉質十分鮮甜,龍蝦仔彈牙,吃得出是非常新鮮,十分鮮甜,質素非常高燒牛肉非常香稔軟嫩,非常新鮮,油脂分佈十分完美,質素非常高佐賀黑毛和牛,肉味非常濃,質素非常高,是即點即煎鮑魚軟彈煙韌,非常新鮮,冬菇爽彈鮮美,生菜爽口微彈,十分新鮮和牛壽司,和牛稔香軟彈,非常新鮮,肉味非常濃,質素非常高,壽司飯是用日本高質素米,壽司包得好,夾起來不會散生蠔沒有腥味,非常新鮮,生蠔是即點即開炸鮮奶外脆內軟,十分新鮮心太軟,朱古力醬會緩緩流出 ,和外層的朱古力蛋糕融合在一齊,朱古力醬非常濃郁,朱古力味道十分濃,外層十分鬆軟豆腐花十分滑捋捋,配上黃糖,味道清甜,吃得出非常新鮮,是當日整,不留過夜榴槤雪條,榴槤味道十分濃郁,十分新鮮,十分冰凍牛奶布甸,十分柔滑啫喱彈牙,布甸軟綿綿,哈密瓜鮮甜多汁整體來說,食物的質素非常高,食物的選擇和款式非常

燒牛肉非常香稔軟嫩,非常新鮮,油脂分佈十分完美,質素非常高

佐賀黑毛和牛,肉味非常濃,質素非常高,是即點即煎

生蠔沒有腥味,非常新鮮,生蠔是即點即開

炸鮮奶外脆內軟,十分新鮮

榴槤雪條,榴槤味道十分濃郁,十分新鮮,十分冰凍

牛奶布甸,十分柔滑

啫喱彈牙,布甸軟綿綿,哈密瓜鮮甜多汁

整體來說,食物的質素非常高,食物的選擇和款式非常多,食物補給的速度快,沒有空盤的情況出現,食物的用料非常新鮮,食物的賣非常吸引,性價比非常高,而店員有良好的服務態度和態度親切,員工人數十分多,證明老闆都是比較注重服務的質素,最後我認為這間餐廳是值得再去惠顧的
2025-03-31
$460 (Dinner)
  • 帶子刺身
  • 吞拿魚刺身
  • 蟹腳
  • 燒牛肉
  • 佐賀黑毛和牛
  • 鮑魚冬菇生菜
  • 和牛壽司
2025-05-14 0 views
母親節果日返左大陸今日就係香港補祝返母親節平時有咩節日慶祝都好鍾意揀食Buffet今日第一次帶果果黎Mr.steak buffet每次果果食親Buffet 都好開心因為太多選擇俾佢揀🤣佢地食物種類好多前菜同沙律有十款以上仲有果媽最鍾意既生蠔😍🦪同凍長腳蟹🦀龍蝦🦞熟食都有好多款必食黑毛和牛佐賀牛肉質超腍多汁入口即化燉湯超足料甜品都好多款果媽最鍾意佢地既朱古力心太軟仲可以係碟上心寫低自己想講既係碟上面生日,表白就岩晒喇🥰🥰果果成餐由頭食度落尾冇停過口見到佢咁滿足真係開心
母親節果日返左大陸

燉湯超足料
甜品都好多款
果媽最鍾意佢地既朱古力心太軟
仲可以係碟上心寫低自己想講既係碟上面
生日,表白就岩晒喇🥰🥰

果果成餐由頭食度落尾冇停過口
見到佢咁滿足真係開心
2025-05-13
$500 (Dinner)
Celebration
Mother's Day
復活節前夕,四日連假之前,約咗朋友去試呢間社交平台好紅嘅自助餐。餐廳成日滿座,好彩早啲book到位,星期四晚就嚟試下。餐廳喺世貿中心六樓,環境幾舒服,位同位之間都算闊落,唔會太迫。🦪 一入場,梗係先去海鮮區睇下有咩揀。今晚啲蠔係美國蠔,個頭中等,勝在新鮮冇腥味,入口仲帶少少海水嘅鹹香,感覺幾清爽。配埋檸檬汁一齊食,味道啱啱好。凍海鮮方面,龍蝦同蟹腳係主角。龍蝦肉質幾實淨,拆殼都算方便,食落爽口彈牙。蟹腳啲肉都幾厚實,咬落鮮甜,而且refill速度都快。刺身方面,個人最愛係北海道帶子,貝柱好厚身,而且鮮甜。見到上網話平時有切拖羅嘅表演,不過問咗店員,咁啱星期四冇,希望下次嚟可以見到啦。今晚嘅燉湯係蟲草花淮山排骨雞湯,用料足,飲落有層次感,冇味精嗰種假甜味,湯底仲帶少少藥材香,暖胃又舒服,幾有屋企阿媽煲湯嘅感覺。喺buffet入面,見到有咁認真嘅燉湯其實唔多,呢個真係值得一試。即炸天婦羅區都幾受歡迎,炸蝦天婦羅外皮香脆,唔會過重油味,蝦肉幾鮮甜,但可能炸嘅時候等得耐咗,有啲唔夠熱辣辣。另外清蒸比目魚整得幾好,魚肉嫩滑,帶少少醬油味,整體味道唔錯,一出爐就俾大家瘋搶。仲有就係霸王雞,肉質好滑

另外清蒸比目魚整得幾好,魚肉嫩滑,帶少少醬油味,整體味道唔錯,一出爐就俾大家瘋搶。仲有就係霸王雞,肉質好滑嫩,畢竟唔係咩名貴食材,所以唔多人搶,但係真心係好高質,個人覺得好食過坊間好多出名嘅燒味舖。

肉類選擇好多,今晚試咗幾款。佐賀牛係鐵板燒,油花分布均勻,牛肉味濃郁,入口嫩滑。北海道白樺豚就係用壽喜燒嘅方法煮,味道香甜,咬落啖啖juicy,個人好中意。片皮鴨係即切即食,皮脆肉嫩,包埋薄餅同甜麵醬,味道還不錯,幾款肉類整體質素都高質。

甜品區選擇好多,朋友大推佢哋嘅心太軟。焗得啱啱好,外層帶少少脆,切開之後朱古力醬流出嚟,味道濃郁但唔會太甜,而且可以免費畫碟,好有儀式感。另外,豆腐花都係驚喜之一,滑溜又有豆香,配埋少少糖漿,簡單但好滿足。兩款甜品都值得推介。

整體嚟講,呢間buffet選擇多,食材質素穩定,燉湯同甜品係我覺得表現最好嘅部分,海鮮同肉類用料高質,其他食物水準都有中上,基本上都冇踩到地雷,算係性價比好高嘅自助餐
Tasting Event
位於銅鑼灣世貿大樓內的高質人氣自助餐 Mr. Steak Buffet à la minute🍽 水準一向不用置疑😍,多款直送海鮮、刺身、頂級和牛、期間限定高質菜式、精選甜品區都可以一一嚐盡~今期聯乘沙田酒店The Palate 柏麗廳🏬 主打日本🇯🇵 佐賀和牛 & 原條藍鰭吞拿魚🐟 刺身🥳!餐廳環境寬闊且佈局舒服,對住維港海景吃飯🌊 真的感覺溫馨又捨意✨,趁住節日`慶祝來跟親友們來大吃一頓滿足肚皮吧。焦點菜式🔸日本藍鰭吞拿魚即切秀每日空運原條吞拿魚🐟,每晚師傅現場即席分切,魚腩部位油脂豐潤,肉質新鮮且滿有光澤。🔸即烹日本佐賀和牛- 火炙和牛壽司:現場炙燒逼出牛脂香氣- 塩麴燒和牛:以鹽麴醃製提升肉質軟嫩度- 鐵板薄燒和牛:雪花紋均勻,焦香有肉汁🔸直送海鮮吧 & 刺身即開日本肥美生蠔🦪,原隻波士頓龍蝦🦞、松葉蟹腳🦀;日式厚肉帶子 & 藍鰭吞拿魚 (中腹及大腹)款款新鮮。🔸期間限定菜式北海道白樺豚壽喜燒、中式燉湯、鴨掌燜冬菇,燉牛尾,蒸原條比目魚、豬腳薑,款款水準之作。🔸心思甜品亮點畫碟傳心意服務,心太軟加上指定畫碟語句,師傅👨🏻‍🍳 即席將祝福語句 (客製化)獨一無二傳遞幸福

焦點菜式
🔸日本藍鰭吞拿魚即切秀

🔸即烹日本佐賀和牛
- 火炙和牛壽司:現場炙燒逼出牛脂香氣

- 塩麴燒和牛:以鹽麴醃製提升肉質軟嫩度

- 鐵板薄燒和牛:雪花紋均勻,焦香有肉汁

🔸直送海鮮吧 & 刺身

🔸期間限定菜式
北海道白樺豚壽喜燒、中式燉湯、

鴨掌燜冬菇,燉牛尾,蒸原條比目魚、豬腳薑,款款水準之作。

🔸心思甜品亮點
畫碟傳心意服務,心太軟加上指定畫碟語句,師傅👨🏻‍🍳 即席將祝福語句 (客製化)獨一無二傳遞幸福信息,再配搭新鮮出爐心太軟甜品🖤~甜蜜有心思~

仲有無限量供應紅白酒🍷🥂🍾,來一個盡興的晚上吧。cheersss✨
×××[Mr. Steak Buffet à la minute]×××
©銅鑼灣告士打道280號世貿中心6樓
Mr Steak 🥩,最優秀開辦自助餐獎項, 主打環球美食的自助餐,銅鑼灣美食天堂之一!呢度最出名當然係和牛鐵板燒,北海道白樺豚壽喜燒、火炙佐賀和牛壽司🍣。🫶🏻佐賀和牛鐵板薄燒即叫即燒,新鮮度滿分,師傅將和牛放上滋滋聲鐵板,瞬間肉香千里。和牛的雪花紋理,在高溫下漸漸變色,油脂開始融化,呢個時候,最啱影返個IG Story🤭,食落口,先是感受到外皮的焦香,接着和牛嫩到舌尖融化的質感,層次豐富。🫶🏻和牛壽司:睇住師傅用火槍燒粉嫩的和牛,火光紅紅,紋理如雪花般細膩均勻,一入口,和牛的油脂在舌尖化開,豐腴醇厚的滋味彌漫開來,肉質柔軟嫩滑,醋飯的酸甜恰到好處,中和返和牛的油脂感。🫶🏻香煎鵝肝配層連黑醋醬:超級搶手,幾乎要等⌛️佢一岀就搶,鵝肝表面微微焦香,呈現焦糖色,內裏保持如慕斯般的細膩質地。放入口,綿密絲滑瞬間徵服味蕾,鵝肝獨有的醇厚香味濃鬱悠長,回味脂肪香。🫶🏻即叫即炸天婦羅:將新鮮與美味🤤發揮到極緻。炸製後的天婦羅色澤金黃,薄脆的外皮在燈光下泛着誘人的光澤。無論是鮮嫩的蝦肉,還是清甜的蔬菜,都保持着原有的水分與鮮甜,與酥脆的外皮形成鮮明對比,再蘸上特製的醬汁,高質👍🏼🫶🏻 充滿驚喜與溫馨的

🫶🏻佐賀和牛鐵板薄燒

🫶🏻 充滿驚喜與溫馨的全情達意😻
我爸爸媽媽寫咗『Hojicha BB,我兒子👦🏻🏆世一。』 寫出祝福字句,餐廳貼心地將其繪於碟上,一筆一劃都真摯勾勒。送上甜蜜的心太軟,外表酥脆內心柔軟,給親友留下難忘的祝福。

🫶🏻生蠔新鮮肥美,即叫即開入口即能感受到海洋的鮮甜;長腳蟹肉質飽滿,每一口都超滿足,拎完又拎啊😂,刺身之選三文魚帶子,滿意👍🏼,熱食推介,清蒸比目魚,精選燉湯🫶🏻沙參玉竹海底椰排骨湯,非常滋潤補身。好特別好地道嘅有🫶🏻辣酒煮花螺,紅油抄手,薑醋豬腳。

鍾意呢度開放式廚房,可以睇住廚師煮,見証食材的新鮮,烹飪的誠意,菜式豐富多樣化,滿足不同口味需求。
2025-04-28
$503.5 (Dinner)
Tasting Event
呢間一向性價比高嘅自助餐😍新店搬咗去銅鑼灣世貿坐擁無敵維港海景🥰與高質素buffet食材😍適逢閨蜜生日梗係要同佢食返餐🥳餐廳主打每晚開原條藍鰭吞拿魚🐟和牛、北海道豚肉壽喜燒🐷及紅白酒任飲🍷 必食亮點一定係每日空運日本🇯🇵藍鰭吞拿魚🐟由師傅即切即食 我最鍾意食赤身😍食幾件已經回本🤣🦞海鮮方面即開生蠔+冰鎮海鮮山🥳必食美國及日本生蠔🦪海水味濃又鮮甜🥰海鮮吧有龍蝦🦞長腳蟹🦀、翡翠螺🐚波士頓龍蝦鉗、凍蝦🦐全部鮮甜無雪藏味👍🥩 肉食天堂有佐賀和牛粉嫩肉心+焦香外層🥰慢烤鹽麴燒薄薄輕燒油脂甘香😍仲有北海道白樺豚壽喜燒照顧埋唔食牛既朋友😌🍣 日式專區壽司吧+刺身拼盤😍師傅手握壽司及軍艦😍刺身有紅蝦、三文魚腩、油甘魚、赤貝、大大粒帆立貝🥰🧀 沙律🥗芝士吧提供三款口味芝士🧀由濃郁到奶香🥰另外沙律吧除左有pama ham,幾款特色沙律🥗火箭菜配黑醋汁超開胃🤤🍲 熱盤都有驚喜☺️中式燉湯😊即炸天婦羅😍薑蔥蒸魚、海南雞🐣避風塘炸蠔🦪又香又脆邪惡度爆燈🤣🍨 甜品控暴動🤣多款不同口味的蛋糕🍰🧁🍷酒鬼仲有紅白酒、果汁Free Flow無限暢飲🍷配海鮮或牛扒超夾😍唔飲酒就有咖啡☕️茶包、橙汁、蘋果汁一樣清新解膩,乾杯打卡

壽喜燒照顧埋唔食牛既朋友😌

🍣 日式專區壽司吧+刺身拼盤😍

🍨 甜品控暴動🤣多款不同口味的蛋糕🍰🧁

🍷酒鬼仲有紅白酒、果汁Free Flow無限暢飲🍷配海鮮或牛扒超夾😍唔飲酒就有咖啡☕️茶包、橙汁、蘋果汁一樣清新解膩,乾杯打卡必備🥰

慶祝生日/紀念日可免費寫朱古力字寫碟服務🎂影相必備🥰而Häagen-Dazs雪糕有幾隻味選擇😍我就揀咗比利時朱古力🍫士多啤梨芝士餅味🤩完美收尾😎
  • 長腳蟹
2025-05-08 0 views
去左慶祝生日,果然冇令我失望,由頭盤到甜品樣樣高質,仲可以任食即切佐賀和牛🥩、鮑魚、長腳蟹🦀真係食到超回本!餐廳仲可以寫生日message連心太軟,同閨蜜/屋企人慶祝啱晒,仲有維港靚景陪住食,氣氛滿分~🥩必食推薦!✨即切佐賀和牛鐵板燒油脂香濃,師傅即場煎到外脆內嫩,入口即溶,我encore咗5轉!✨半個手掌大既生蠔,超鮮甜!一啲都唔腥,配白酒簡直完美 ✨任食長腳蟹、鮑魚,蟹腳肉厚爆汁,鮑魚彈牙入味,海鮮控必掃~ ✨壽喜燒牛味超濃,仲熱辣辣好正✨🍷 紅白酒任飲✨流心心太軟🍰切開朱古力漿爆湧出嚟,仲有Häagen-Dazs,Movenpick雪糕同大量甜品

🥩必食推薦!
✨半個手掌大既生蠔,超鮮甜!一啲都唔腥,配白酒簡直完美
✨壽喜燒牛味超濃,仲熱辣辣好正
✨🍷 紅白酒任飲

Tasting Event
細細個周不時同屋企人去Mr. Steak食半自助餐,瘋狂擦凍海鮮又可以歎牛扒,令Mr. Steak呢個地方充滿童年回憶🥰最近就同老表一齊去Mr. Steak Buffet a la minute回味一下🤣而家佢哋嘅自助餐都頗受歡迎,皆因性價比幾高,晚市自助餐成人由$378起,由下午5點食到10點,可以食盡生蠔、龍蝦、蟹腳、和牛、鵝肝等超多款式,選擇及質素都媲美酒店自助餐,認真抵🤑嚟慶生啱晒🎂呢度有即焗心太軟,可以預先寫低祝福字句,師傅會逐一將心意畫係心太軟嘅碟上,有心思❤️自助晚餐(成人$378-488)🦪生蠔、凍海鮮、刺身壽司食自助餐點少得以凍海鮮打響頭炮😏呢度嘅選擇同質素都媲美酒店自助餐,有波士頓龍蝦、蟹腳、蟹鉗、翡翠螺、大蜆、熟蝦、青口等😍龍蝦啖啖肉,蟹腳蟹鉗值得encore,有海水鮮味😋生蠔金屬味突出,口感爽滑🥳呢度亦有不少大路刺身壽司選擇,三文魚刺身頗肥美,仲有鮮甜嘅紅蝦要試🦐🥗沙律冷盤冷盤有煙三文魚、一系列finger food、雜錦火腿、泰式鳳爪、雪燕沙律、涼拌麻辣豬耳木耳等,選擇極豐富👏🏻雪燕沙律加入不少雪燕夠養顏。涼拌麻辣豬耳木耳辣辣地幾開胃😽🥩佐賀和牛、美國牛柳、火炙

自助晚餐(成人$378-488)
🦪生蠔、凍海鮮、刺身壽司

🥗沙律冷盤

🥩佐賀和牛、美國牛柳、火炙和牛壽司、豚肉壽喜燒、片皮鴨、鵝肝多士
嚟Mr. Steak梗係要食牛啦🤪呢度嘅燒烤區有即切即刻係鐵板上燒嘅佐賀和牛薄片,係自助餐食呢個形式嘅鐵板燒都幾特別😚和牛有油脂香,加少少蔥花蒜片剛好。另一邊有燒美國牛柳,中間好粉嫩,食落帶肉嘅口感之餘中間亦juicy💦另外亦有火炙和牛壽司,和牛燒過之後油脂感十足好邪惡😈不過壽司飯就實咗啲。唔食牛嘅人仲可以揀豚肉壽喜燒、片皮鴨、鵝肝多士,一樣滿足到口腹之慾👻

🍲中西熱葷、燉湯
估唔到呢度唔止主打食牛,其他熱葷都有咁多選擇,好似霸王雞、避風塘生蠔、辣酒煮花螺、清蒸比目魚等,啱晒去自助餐鍾意食中菜嘅人👍🏻呢度仲有即炸天婦羅、咖喱、卡邦尼意粉等等。聽聞呢度燉湯出色,平時去自助餐唔飲湯嘅我都唔執輸拎返碗😝呢日有沙參玉竹海底椰排骨湯,每盅都有好多湯料。飲落清甜無添加,確實不錯😋

🍰甜品、雪糕
甜品有好多選擇,奶凍、Tiramisu、麵包布甸、芒果慕絲、藍莓芝士蛋糕、雜莓芝士撻、凍餅、抹茶慕絲、焦糖燉蛋、涼粉、豆腐花等應有盡有🤩當中幼滑可可味濃嘅朱古力慕絲以及清香解膩嘅桂花凍都唔錯。雪糕有Haagendaz🥳有成9款特色口味,仲可以自己加朱古力、杏仁、花生碎等toppings。

🍷酒類、飲品
冷盤有幾款芝士,隔離放咗好多支紅白酒可以成支任拎任飲,好爽😎唔飲酒呢度仲有桂花烏龍茶、橙汁等選擇。

推介指數(10分為滿分):8分

2025-04-28
$510 (Dinner)
Tasting Event
食自助餐和牛、海鮮經常都有,連原條即劏藍鰭吞拿魚都有得就真係未試過咁岩又到長假期,當然要預約個海景靚位食返餐自助餐慶祝一下餐廳採用落地大玻璃窗,開揚明亮,更可以欣賞維港景色去慢慢享用自助餐另一邊設有大量梳化卡位,一大把朋友去食個豐富既自助餐都無問題另外仲有慶祝必點嘅自訂圖案心太軟,睇得又食得,打卡拍照一流食物方面:海鮮類 : 必食既新鮮松葉蟹、龍蝦、美國生蠔、日本生蠔、菲翠螺、沙白蜆及鮮甜凍海蝦刺身類 : 必食即劏藍鰭吞拿魚,紅蝦、帶子、赤貝、三文魚、八爪魚,刺身夠曬新鮮冷盤類 : 有基本自助沙律、多款凍肉、芝士、煙三文魚、日式冷麵、蕎麥麵,仲有勁大盤既螺肉熟食類 : 必食極 A4 佐賀和牛、肉味香濃燒牛肉、片皮鴨、蒸魚,中式燉湯及其他環球美食等等甜品類 : 甜品款式數量非常多,除左各款蛋糕、糕點、牛奶布甸、另外最特別係自訂圖案心太軟,慶祝節日或者影相打卡都一流,千祈唔好錯過飲品雪糕類 : 飲品設有多款果汁、汽水、咖啡等,雪糕就有高質嘅 Movenpick 雪糕,再加埋 topping 就相當美味Ours Tips : 如果想預約海景窗口位用膳,記得提早預約

咁岩又到長假期,當然要預約個海景靚位食返餐自助餐慶祝一下

另外仲有慶祝必點嘅自訂圖案心太軟,睇得又食得,打卡拍照一流
食物方面:

2025-04-30
2025-05-07 0 views
長假期點少得出去食餐好既!呢間我好多同事推薦,預早訂位先食到♥Dinner buffet性價比非常高,蟹腳真係太好食了!擺出來成座蟹腳山甘。🦀蟹腳全部都已經解凍,食落超級鮮甜,我都一口氣食左十幾隻~🦞龍蝦D膏爆棚,肉質實净! 🦪生蠔即開即食,鮮甜肥美!🐂薄燒佐賀牛肉入口即溶,有創意。炙燒和牛炙燒油脂豐富👍🥣燉湯足料。 🐟刺身推薦三文魚,肥美好食。🎂甜品款式好多,芝士蛋糕同cut cake都不甜又好食最驚喜係有tailor-made碟,小新畫得維肖維妙!朱古力心太軟必食,超級流心又香濃!
🦀蟹腳全部都已經解凍,食落超級鮮甜,我都一口氣食左十幾隻~
🦞龍蝦D膏爆棚,肉質實净!
 🦪生蠔即開即食,鮮甜肥美!
🐂薄燒佐賀牛肉入口即溶,有創意。炙燒和牛炙燒油脂豐富👍
🥣燉湯足料。
 🐟刺身推薦三文魚,肥美好食。
🎂甜品款式好多,芝士蛋糕同cut cake都不甜又好食
2025-05-06 0 views
好耐冇食自助餐,趁友人生日,今晚就同佢去盡食一番先。選擇左呢間位於銅鑼灣世貿中心6樓 ~Mr. Steak Buffet à la minute,餐廳提供各種不同款式的美食,最期待的有來自日本🇯🇵佐賀和牛同埋原條藍鰭吞拿魚刺身🥰。餐廳環境寬闊,就算多人聚集,亦都唔會擠迫,食物擺設吸引款式多囉囉,每樣食一口,其實都已經飽晒。期待😊嘅佐賀和牛, 熟度約五成左右,肉色有光澤呈粉紅色,肉質味鮮嫩多汁。而藍鰭吞拿魚🐟,由師傅即席切開,新鮮滿分,好睇又好食😋,果然好掂。海鮮區-即開生蠔🦪,長腳蟹、赤蝦、原隻龍蝦🦞、蜆肉、青口同埋花螺,日式刺身,壽司🍣,樣樣齊好捧。熟食區有中式湯, 北海道白樺豚壽喜燒,即炸天婦羅,鴨掌燘冬菇,燉牛尾,炒意粉,炒飯,比目魚 炒菜,水準之作。餐廳有師傅畫碟服務,心太軟加上指定畫碟語句,將祝福語句遞上給友人時特別開心。水果🍉西瓜,哈蜜瓜加上啫喱,仙草配花奶。甜品有多款選擇,蛋糕蛋糕、movenpick雪糕🍧⋯⋯,樣樣食勻好滿足啊!仲有無限添飲的紅、白酒,嘆下食下輕鬆又一個愉快晚上。
Mr. Steak Buffet à la minute,

海鮮區-即開生蠔🦪,長腳蟹、赤蝦、原隻龍蝦🦞、蜆肉、青口同埋花螺,日式刺身壽司🍣,樣樣齊好捧。

仲有無限添飲的紅、白酒,嘆下食下輕鬆又一個愉快晚上。
2025-04-29
2025-05-05 0 views
對上一次食已經係幾年前,冇諗過都係咁full!想去食,一定要book定位!值得一讚係waiters 收碟做得好密🫣服務質素good good一般自助餐要有嘅嘢都有,近期嘅主題除咗例牌嘅和牛(佐賀和牛),仲有師傅即場劏嘅吞拿魚✨即劏即食可惜唔記得影相🥲當日嘅刺身有5款- 帶子- 赤貝- 三文魚- 呑拿魚- 八爪魚佐賀和牛都有3種整法1. 和牛壽司2. 薄燒3. 鹽麴燒鹽麴燒主要係整哂就無,後半場就變咗燒美國牛海鮮冷盤- 生蠔 - 龍蝦- 長腳蟹- 龍蝦鉗- 蜆海鮮冷盤就regular地fill,唔會話拎哂就無甜品有好多款,中式、西式、水果都有。雪糕佢哋就用Haagen-Dazs,大力推介一定要食心太軟✨有得交紙仔俾師傅幫你寫字做心太軟嘅擺盤,個心太軟都好好食!夠熱之餘又夠流心~好適合有特別節日想慶祝嘅朋友仔們。🤍
對上一次食已經係幾年前,冇諗過都係咁full!
想去食,一定要book定位!

當日嘅刺身有5款

佐賀和牛都有3種整法
1. 和牛壽司
2. 薄燒
3. 鹽麴燒

鹽麴燒主要係整哂就無,後半場就變咗燒美國牛

海鮮冷盤
- 生蠔
- 龍蝦
- 長腳蟹
- 龍蝦鉗
- 蜆

海鮮冷盤就regular地fill,唔會話拎哂就無

帶子刺身
和牛壽司
長腳蟹
紅醋醬鵝肝多士
心太軟
2025-04-22
$500 (Dinner)
帶子刺身
和牛壽司
長腳蟹
心太軟
  • 佐賀和牛
想一大班人聚餐或慶祝生日,Mr.,Steak絕不是選擇之一。之前已經去過好幾次,他的定位比一般自助餐平,比放題略貴少少。但性價比高!回本選擇之一的海鮮有長腳蟹❗️生蠔🦪❗️龍蝦🦞❗️食肉獸有佐賀和牛❗️ 火炙佐賀和牛壽司及慢烤鹽麴燒是當晚的MVP!油脂分布平均,肉味濃厚。想要打卡儀式感有即場畫碟服務❗️有次是個高手即場見到有不同卡通公仔,有小燦,小新,Melody等等。甜品控有多款蛋糕選擇❗️必食出名的牛奶布甸❗️奶味濃而且質地軟滑❗️還有雪糕櫃,師傅密密幫客人𢳂雪糕,但每球都絕不手軟!椰子雪糕香滑而且有粒粒椰子肉🥥。小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌適合慶祝節日📌性價比高📌凍海鮮選擇多📌畫碟服務打卡100分

回本選擇之一的海鮮有長腳蟹❗️生蠔🦪❗️龍蝦🦞❗️

小總結❤️❤️❤️❤️❤️