2019-11-10 2781 views
想食雞煲想食左好耐,今日終於食到,好耐之前已經食過一次至尊重慶雞煲,今次再黎encore。一入去餐廳職員會問要咩辣既雞煲,今次叫左小辣,坐左陣店員就拿左一大煲雞過黎。等緊既時候出左去拿野飲,野飲選擇有幾款,一開頭揀左可樂,之後拿左蔗汁飲覺得蔗汁幾好飲同埋感覺好似幾清熱。等左陣雞煲就食得,兩個人食佢都比左唔少雞,自己好鍾意食辣,個雞煲真係好正,好濃辣辣地既湯底浸住每舊雞,令每舊雞都滿滿甘吸曬湯既精華,熱辣辣但忍唔住一啖接一啖甘食,每舊雞都好厚實,雞皮更加係精華。食完雞就加湯打邊爐,男朋友自己出左去打算自己加湯但店員都好好即刻過黎幫我地加。佢既打邊爐配料都非常多,連平時好多邊爐店要加錢叫既響鈴都可以無限叫,特別推薦佢既炸魚皮真係好脆好香無油膉味,叫左兩round,另外牛柏葉凍豆腐都係必叫,吸左d湯汁真係無得輸,其他d丸類肉類亦都好唔錯,款式亦好多。兩個人叫左好多野黎食結果飽到食唔到烏冬麵類有d可惜。兩個人食每人先差唔多一百六十蚊,仲要任你食唔趕人走,真係非常平價抵食雞煲火鍋之選!
  • 雞煲
  • 炸魚皮