2023-11-10
銅鑼灣🚇呢間「輝」絕對係高級、高質👍而又不失性價比💰嘅日本餐廳,絕對係色香味😍俱全嘅極致享受!尤其係我哋今次揀嘅尊貴🇯🇵日本A5和牛廚師發辦套餐,原價💰$988但依家做緊特價🤩$688/位,而且佢哋仲有幾款🤤特價午餐都係咁抵食!前菜✌️兩款:水雲真鯛🐟上面有清爽嘅真鯛🔪刺身,下面有酸甜爽滑嘅🤤水雲,入口超級☺️開胃!海螺🐚肉質又腍又爽滑又鮮味😋。季節精選🐟海鮮刺身✌️兩款:赤蝦🦐刺身配咗啲三文魚子,底部墊咗一片🍋青檸,入口酸甜甘鮮🤤,十分好味。右口魚🐟刺身油脂感好豐富🥰,加入咗少少🤏嘅芥末柚子汁,食起上嚟😋清爽唔膩。大根A5🐂和牛Tataki:和牛表面輕輕🔥烤過,迫晒啲油脂香味出嚟🤤,底部配咗啲大根、🧅洋蔥同埋芝麻,食起上嚟味道同口感👍都好豐富,加上少少🤏佢哋特製嘅醬汁,有明顯⬆️提鮮作用,絕對係品嚐和牛刺身🔪嘅好配搭。煙燻🧀芝士配牛舌:🔥燒得又香又軟又腍又滑嘅牛舌👅,配上外皮有少少香脆🥰入邊又好濃奶香😋嘅煙燻芝士🧀原來都好夾,十分芝味!A5和牛🍣壽司:輕炙🔥過嘅A5和牛片卷住🤏少少壽司飯,再加上特製嘅😍醬汁,我連埋下面嘅紫蘇葉🌱同埋上面嘅蔥絲芝麻一齊🤤入口,和牛獨有嘅甘香喺口腔內🤩爆發,滋味
海螺🐚肉質又腍又爽滑又鮮味😋。