2018-09-08 704 views
老公收工後食宵夜,隊啤酒,來來去去火煱雞煲,又要搵位泊車,揀左二玻坊呢間,滿心歡喜,見人㳘幾多,又多選擇!真係好多選擇👍。 最後訣定麻辣雞煲。仲有張火鍋紙,畀左侍應無影!不過呢個雞煲好香港口味,食到有麻既感覺,不過失敗係甜,明顯係加白沙糖既甜喎!所以成煲野係麻+甜,怪怪地,唔知係咪我點中辣,所以先加沙糖呢⋯⋯整體唔係話難食,佢個甜味重手左。侍應服務方面,睇左其他食評都知一般般,我地叫半隻雞,一碟萵筍,一碟芫茜,一支啤,其實都係宵晚食少少啫⋯⋯侍應竟應「咁少夠唔夠呀?」講真,真係夠 😅萵筍($30)ok, 有個厚度,煲得耐都唔驚;但係芫茜($30)too bad... 洗唔乾淨,好多泥沙,所以都無食曬,而雞件比其他鋪都係切得大件事,我自己鐘意細少少。
仲有張火鍋紙,畀左侍應無影!