2019-12-22 81 views
臨近聖誕梗係要食下西餐慶祝一下,咁就同個朋友嚟咗呢一間餐廳食返個西餐先。我哋揀咗北海道帶子黑松露意大利飯同埋皇家楓糖燒春雞。每個套餐都會有個湯同沙律, 三文魚沙律好好食。我叫咗一杯梅子西瓜梳打,呢個配搭好似好奇怪,但係就味道好夾,有西瓜嘅清新同甜味,再加上梅子嘅味道我朋友就揀咗呢個滴漏嘅橙茶,未試過飲,原來咁整橙嘅鮮甜味就會出晒嚟,同埋冇橙皮嘅苦澀味黑松露帶子意大利飯,帶子好新鮮,個意大利飯整得好好食,充滿着牛油同埋忌廉嘅香味,配埋大塊嘅巴馬臣芝士,上個意大利飯都好creamy,唔會話好鹹,同埋唔會覺得好漏皇家楓糖燒春雞, 原來楓糖同燒春雞係咁夾, 我覺得比一般蜜糖更加之好食,同埋隻雞燒到剛剛好,裏面仲好多汁,係屋企都可以整下甜品就揀咗呢一個桃味嘅甜品,裏面係土嘅mousse,好香嘅桃酒味,淨係個賣相已經滿分。成餐飯都好滿意無論有頭盆去到甜品色香味俱全,而且價錢唔係好貴,性價比真係好高,好少遇到啲咁有質素已有價錢唔貴嘅餐廳

我哋揀咗北海道帶子黑松露意大利飯同埋皇家楓糖燒春雞。

每個套餐都會有個湯同沙律, 三文魚沙律好好食。