2023-11-27
泰金鍋 (旺角).平時打邊爐都係日式、中式同台式,今次竟然係泰式火鍋放題。環境係充滿泰國風情嘅椰林樹影。.如果唔食辣的話店員推介💁🏻♀️青檸椰奶雞湯鍋,一開始見到menu上個圖有好多青檸,以為會好酸,但又無咩酸味喎,椰奶味好香加埋,濃淡適中,🤤食材就咁淥都好夠味。.掃QR code就可以嗌肉類🥩,我哋中間價位嘅餐$268 一位。肉類嘅質素相當唔錯。澳洲極選肩胛牛小排、極上牛舌、肩胛肉眼😍。仲有好少見嘅牛胸爽。.神奇嘅係竟然有活蝦可以捉,草蝦同大頭蝦,都好大隻生猛啊!.自肋區域熟食方面有泰國菜,海南雞、泰式肉碎、炒飯、泰式咖喱等等。.各種丸類蔬菜🥬都應有盡有。而且10分新鮮。椰奶雞湯好適合配各種菇類,.椰汁糕有米奇嘅圖案好可愛,唔太甜幾好食。.環境企理碗碗碟碟都好整潔,飲品食物甜品一應俱全。.
神奇嘅係竟然有活蝦可以捉,草蝦同大頭蝦,都好大隻生猛啊!
椰汁糕有米奇嘅圖案好可愛,唔太甜幾好食。
環境企理碗碗碟碟都好整潔,飲品食物甜品一應俱全。