2021-03-21
老公好鐘意食本地食肆,例如茶餐廳、菜館,今日黎到土瓜灣見到依間菜館佢話想試下~4點幾5點依啲時間有啲尷尬,所以我地點左依度出名既小菜加下午茶😁豬扒包原來都幾大件😁個法包超脆,咬落卜卜聲,豬扒厚切,肉質軟又多汁,個2片多汁既蕃茄同沙律醬酸酸甜甜好開胃。半隻芝麻雞原半隻雞呈現係你面前,由頭到腳架~佢地既撚手小菜亦係懷舊菜式,隻雞佈滿芝麻,真係密麻麻,咬落好香芝麻味,雞肉好嫰滑,而且芝麻香好濃郁又不會蓋過雞味,反而更能帶出雞肉香。而且芝麻既特有口感令這味菜既口感添分。沾一下芝麻醬,芝麻味更濃又帶點酸,所以一點也不覺油膩😋而且餐廳推行少油少鹽,所以食得好健康😁干炒牛河上枱就聞到好香,夠鑊氣,每條河粉都沾琴油但又唔會太多,所以口感滑又香。牛肉超大片,似肉軟一點麵唔靭,炒得岩岩好😊加上爽口銀芽,香口韮王和芝麻,為這碟干炒牛河潤色。咖央西多士特厚西多士,識食既我第一粒當然係食9粒之中既日間個粒,最多咖央,超香超好味🥰再食4隻角,雖然少啲咖央,但多脆邊😁凍檸茶少冰,有成4片厚檸檬架,正呀👍🏻老公上網睇返原來依間餐廳既廚師好曾組係澳洲賭場當廚架👍🏻
豬扒包
半隻芝麻雞
原半隻雞呈現係你面前,由頭到腳架~
而且芝麻既特有口感令這味菜既口感添分。
沾一下芝麻醬,芝麻味更濃又帶點酸,所以一點也不覺油膩😋
而且餐廳推行少油少鹽,所以食得好健康😁
干炒牛河
牛肉超大片,似肉軟一點麵唔靭,炒得岩岩好😊
加上爽口銀芽,香口韮王和芝麻,為這碟干炒牛河潤色。
咖央西多士
再食4隻角,雖然少啲咖央,但多脆邊😁