2018-07-23 988 views
係尖沙咀工作差唔多兩年都未黎過海防道街市食野,因為同事係FB睇到呢個熟食中心11月會拆卸重建,所以就黎試下!本來打算食合香園嘅咖央多士同埋隔離個間德發牛丸,但原來每逢星期三牛丸休息,所以就試左合香園先!原本諗住夏天係呢到食會好熱,但因為當日落雨所以唔算好焗我叫左沙嗲牛肉米粉同埋熱奶茶,沙嗲牛肉都算濃味,而且牛肉同出面茶餐廳唔同,比較有咬口。但熱奶茶一般,而且飲個陣見到杯內有隻小昆蟲,但係街市食飯呢啲情況好難避免!同事叫咗餐蛋通心粉同埋奶茶紅豆冰,佢就覺得兩樣野食都係一般,尤其奶茶紅豆冰,飲落覺得兩樣野溝埋一齊唔係好夾另外叫多份咖央多士share,對呢份多士算係最大期望,可惜包烘得唔熱,而咖央醬味道唔夠香味,所以對佢有啲失望呢!總括認為唔係太特別,係佢重建前試食一次就夠啦,下次再黎試食牛丸!

原本諗住夏天係呢到食會好熱,但因為當日落雨所以唔算好焗

沙嗲牛肉米粉

餐蛋通心粉
奶茶紅豆冰

咖央多士

$50 (Lunch)