昨日經過汝州街試左呢間餐廳,點知食到成肚氣出來。負責落單同收錢ge呀嬸,做事錯漏百出又係咁搵藉口,總覺得自己無錯。事原一開頭已講得好清楚要午餐X,同佢再確認左個餐係送葡撻同熱飲。點知出單後隔咗一陣望一望,熱飲加左$6。話比佢聽又話我地個餐可能唔跟??吓無幾耐先問完你,咁快失憶?我攞個餐牌比佢睇返,佢話部機出錯....好,算。(一句唔好意思都無)。 跟著來葡撻,放左幾分鐘跟著又話我地個餐無葡撻??同佢講話我地個餐係有的,但佢都照攞走左比另一張枱。佢再望望張單先叫廚房整多個葡撻。 之後,佢又攞錯兩次食物過來,望望張單又攞走左。呀嬸其實已經望左張單好多次。 最後,埋單時個呀嬸問八達通定現金,好清楚話八達通。佢又㩒錯制話㩒左機現金找數。搞左好耐又唔識取消單,跟著又㩒左個比我個餐更貴的價錢先可以八達通比錢。我話,我個餐唔係呢個價錢。佢大大聲話我比左再退收多左啲錢,(吓,你又唔早講?)。 食物方面長話短說,唔好食。 總結:呀嬸侍應服務態度驚人,做事錯漏百出亦不覺自己有問題。食物唔好食,杯茶走非常難飲。 香港服務就係呢種人/餐廳搞彎曬,一定不會再光顧。

食物方面長話短說,唔好食。

香港服務就係呢種人/餐廳搞彎曬,一定不會再光顧。

2024-03-29