2015-08-06 3195 views
八點幾,三人位等咗大約十分鐘就有位。環境光猛 乾淨企理 坐位闊落,第一印象已經加分。值得一讚嘅服務,當我地將一袋二袋放好係櫈上面之後,員工第一時間拎塊布黎蓋住我地d袋,小小細節位已經睇得出呢間餐廳嘅服務係好有質素!睇下餐牌,食物選擇都幾多,價錢範圍大約由$48-$100。蘿蔔絲拌海浙 (8/10分),兩種食材比例平均,海浙好爽口 蘿蔔絲酸酸地,好開胃。作為前菜 份量都足夠三四個人食。醉雞 (5/10分),食正雞翼加去骨雞胸個part,酒味好夠 但可惜偏咸。。。要沾醋同辣椒油去中和一下,原來沾醋一齊食都幾夾。肉質唔好期望太高,反正就中規中矩,只係味道扣咗分肉燥撈面 (7/10分),肉燥入面有毛豆 豆乾粒 蔥花,個汁整得好好味。份量比想像中少,如果係兩個人的話都應該可以分到一人一碗。蒜蓉炒通菜 (7/10分),炒菜類得幾樣選擇,全部都係用蒜蓉炒。通菜食落仲係爽口 夠鑊氣,差不多枱枱都有叫炒菜。主角小籠包 (9/10分),終於明白點解食小籠包要去鼎泰豐,真係皮薄料靚,一舊分兩口食。雖然咬開湯汁唔係話滿瀉,但只少個肉汁真係鮮甜 唔油膩。蝦肉抄手 (5/10分),個汁好似甜豉油加辣椒油,偏甜。睇
睇下餐牌,食物選擇都幾多,價錢範圍大約由$48-$100。
蘿蔔絲拌海浙

醉雞

肉燥撈面

蒜蓉炒通菜

小籠包

蝦肉抄手
蝦肉抄手 (5/10分),個汁好似甜豉油加辣椒油,偏甜。睇落好似好大粒,但其實係個皮好厚,中間得一粒仔蝦同豬肉。如非必要 我諗我應該唔會再食佢嘅抄手,失望。。

荔芋迷你包
荔芋迷你包 (8/10分),口痕要食下甜野先安樂。一籠三個,真係好細個,不過勝在個味道做得好,唔會太甜,面包同荔芋同樣搓得好。?

大家有樣野要留意,除咗加一之後,仲要另外收$9一個茶位。繼續要稱讚一下鼎泰豐嘅員,好主動幫客人,好醒目,大家有機會去感受一下!
2015-08-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
蘿蔔絲拌海浙
肉燥撈面