約左朋友食飯,揀左間大家都方便去既旺角餐廳。佢鋪面都幾大同樓底都算高,坐落都舒服,但燈光比較暗,所以同朋友影相d色就差d,不過有光照住張枱,所以影食物既話就ok既~第一樣上枱就係都幾多人推薦既水牛城雞翼,雞翼雖然唔算大隻,但入面雞肉嫩滑唔會乾晒,另外佢醃得入味,而且醬料夠味得黎唔會過辣,所以唔太食得辣既人都可以試下,整體係一碟好唔錯既雞翼。第二樣就係威靈頓牛柳,本身都幾期待,因為今次係第一次食威靈頓牛柳,但食完係有d失望。首先個酥皮唔夠香同酥脆,而且仲要同舊肉分離左。另外個牛柳雖然中間係淋身但無咩肉汁,牛肉味都唔夠濃,同埋肉同底層既酥皮係淋晒出水,食落口感唔多良好。雖然係第一次食,但同我認知上既威靈頓牛柳都幾大出入第三樣就係pizza,佢係薄脆底既pizza,面頭既配料都分得好平均,但略厭有d少,同埋兩款肉既咸香味都唔係好夠,食落似euro gogo既pizza,唔算好特別,所以感覺唔太值依個價。最後仲叫左個卡邦尼扁意粉,依個意粉意外地幾出色,首先佢意粉同配料既份量都多,而意粉都煮得岩岩好咬落彈牙,個汁加埋溫泉蛋既味道都岩岩好,香濃滑身得黎唔會過膩,但就略厭佢稀左d,不過整體都係好食,

水牛城雞翼

皇牌威靈頓牛柳
皇牌威靈頓牛柳

意式辣肉腸帕爾馬火腿薄餅

最後仲叫左個卡邦尼扁意粉,依個意粉意外地幾出色,首先佢意粉同配料既份量都多,而意粉都煮得岩岩好咬落彈牙,個汁加埋溫泉蛋既味道都岩岩好,香濃滑身得黎唔會過膩,但就略厭佢稀左d,不過整體都係好食,尤其鍾意佢面頭刨左好多芝士

卡邦尼扁意粉
2020-09-27