2015-09-07 414 views
今日送完小朋友番學就去買少少野食,見到「麥田一」店,外面睇個樣ok wo,所以試下,入到去店員好有禮貌,充滿笑容,麵包種類唔算多,但好手工樣,賣相都唔錯,今日目標其實係買方包整三文治,呢道一包都係$8,好軟熟,係我鐘意果種,行過蛋糕櫃,正常我都實望,平均都係$22/件,正常價錢,店員見我眼金金即刻推介我試藍莓芝士,但其實我係比天空藍色既乳酪蛋糕吸引到....店員好用心講解藍莓芝士同乳酪蛋糕既方別,藍莓會較甜,乳酪蛋糕就唔會咁甜,睇我個人喜好,其實都好似好正,但天藍色吸引左我,出面好似又比較少乳酪蛋糕,所以試下。味道真係唔算甜,唔會好似食空氣,海棉蛋糕軟熟,乳酪酸酸甜甜,味道岩岩好,唔錯唔錯,但一件較出面細舊,所以食完一舊唔夠食lol下次再試下其他先

下次再試下其他先
2015-09-07
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$30 (Tea)