2018-11-22 37 views
能夠迎合香港人口味既食店,真係唔係間間做到,而好好彩,真係比我搵到一間有質素,符合港人口味既冰室,就係位於長沙灣既♥港口味冰室♥唔好睇佢門面簡單,佢食物既內涵係我暫時認為係最好的~雪山焗特厚豬扒飯 $50相信好多人都食過焗豬扒飯,但我可以肯定呢個豬扒飯係我食過最好食的,先唔講佢既豬扒,我最鐘意佢既地方反而係佢個飯!佢個飯係預先同蛋一齊炒起,所以食落口唔會淨係覺得係普通一個飯,一個少飯底令成個豬扒飯唔同哂,真心好食!而佢既豬扒都好嫩口,一啲都唔覺得硬,佢同個蕃茄汁都好豐富,好足料,我估唔到豬扒飯可以咁好食~咖哩牛根腩煲 $68呢個牛根腩煲同樣都整得幾出色,因為我係一個唔係好食得辣既人,而佢既咖哩正合我口味,唔會太辣,但又不失佢既咖哩香味~而且牛根腩份量都幾多,真係煮到好淋,比啲咖哩汁索哂味,送飯一流!入面除左有牛根腩,仲有洋蔥,薯仔等配料,每樣配料都入哂味,薯仔仲煮得好淋,好正!鐵板蝦乾肉碎啫啫芥蘭 $65啫啫芥蘭都係第一次聽,未送到上台已經聽到佢鐵板既炸炸聲,賣相睇落都好豐富,而且未食都已經覺得好香!!佢既蝦乾大大隻,同啲肉碎,芥蘭都幾夾,唔會覺得好奇怪,食落都幾開胃~反而我覺得呢個啫
能夠迎合香港人口味既食店,真係唔係間間做到,
而好好彩,真係比我搵到一間有質素,符合港人口味既冰室,
就係位於長沙灣既♥港口味冰室

唔好睇佢門面簡單,佢食物既內涵係我暫時認為係最好的~

雪山焗特厚豬扒飯 $50
先唔講佢既豬扒,我最鐘意佢既地方反而係佢個飯!
一個少飯底令成個豬扒飯唔同哂,真心好食!
而佢既豬扒都好嫩口,一啲都唔覺得硬,佢同個蕃茄汁都好豐富,
好足料,我估唔到豬扒飯可以咁好食~

咖哩牛根腩煲 $68
而佢既咖哩正合我口味,唔會太辣,但又不失佢既咖哩香味~
入面除左有牛根腩,仲有洋蔥,薯仔等配料,每樣配料都入哂味,
薯仔仲煮得好淋,好正!

鐵板蝦乾肉碎啫啫芥蘭 $65
啫啫芥蘭都係第一次聽,未送到上台已經聽到佢鐵板既炸炸聲,
賣相睇落都好豐富,而且未食都已經覺得好香!!
反而我覺得呢個啫啫芥蘭有點偏咸,係送飯既最住選擇。

椒鹽雞脾 $22
這個雞脾也是冰室招牌之一,雞脾好大隻,有我一隻手掌咁大,
仲好有肉,唔會淨係得啲骨~外皮炸得好脆好脆,加上佢面頭放左好多椒鹽,
食落非常香口惹味,椒鹽係香而不辣,食極唔停呀,黎食既朋友真心要試下,
佢係限量供應,唔好錯過呀!

樽仔奶茶 $25
如果喜歡茶味較重的朋友,呢支樽仔奶茶應該都會係你支茶~
甜甜地當中又帶一點茶既苦澀,我覺得佢比出面普遍既奶茶好飲的,
喜歡奶茶者不妨一試呀!
2018-09-30
$115 (Dinner)