2021-07-28 255 views
前排常常係長沙灣工作📝,收工都唔早🌃,經常係附近覓食😋,估唔到揾到間驚喜嘅冰室🤩! 🐮清湯牛腩飯 $68 (7/10)平時食開嘅清湯腩都係用牛骨淆湯😚,呢間餐廳用胡椒藥材😯,所以唔會好肥,口味幾特別😌,清而不膩,牛腩肥瘦均勻😋,炆得夠淋👍🏻!👇🏻🦐黑松露蝦球炒滑蛋 $75 (8/10)鍾意食黑松露嘅朋友仔一定要試🤗,黑松露比較多👐🏻,蝦新鮮爽口😎,炒蛋嫩滑😚,唔會炒過龍😋。👇🏻🐽鹹蛋黃一字骨 $78 (7/10)一字骨炸得剛剛好🙂,保留到嫩滑嘅肉質😋,而且夠乾身🤗,唔會滿口油膩感😌,配上鹹蛋黃味道很合👐🏻!👇🏻😋蒜蓉蒸蟶子 $28@1,兩隻起 (8/10)值得一提嘅係,少有冰室會有新鮮海鮮提供😻,佢哋每晚都會提供唔同類型嘅海鮮😚,我食嘅嗰晚咁啱係蟶子,$28一隻尚算大隻😉,絲索曬蟶子嘅鮮味☺️,正喔😋!🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🍽 港口味冰室 (長沙灣)📍 長沙灣元州街409號地下🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆😋味道: 7.5/10🤑價錢: 7/10✨環境: 7/10🧹衛生: 7/10👷🏻‍♂️服務: 7/10

🐮清湯牛腩飯 $68 (7/10)
👇🏻

🦐黑松露蝦球炒滑蛋 $75 (8/10)
👇🏻

🐽鹹蛋黃一字骨 $78 (7/10)
👇🏻

😋蒜蓉蒸蟶子 $28@1,兩隻起 (8/10)

🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆🦆

🍽 港口味冰室 (長沙灣)
📍 長沙灣元州街409號地下

• 黑松露蝦球炒滑蛋
  • 忌廉薄荷朱古力
  • 清湯牛腩飯
2021-07-23 84 views
之前食過蘇山雞飯,見到隔離有間港式冰室,亦見過唔少foodies推介,所以一直都想搵機會試(´・ω・)📌叉燒煎蛋飯($60) 份量都幾大,半熟煎蛋晶瑩剔透,每次都好享受拮爆蛋黃嘅過程!叉燒係西班牙嘅伊比利亞黑毛豬🇪🇸,不過對我來講舊叉燒有啲太肥📌黑松露蝦球炒滑蛋($75) 黑松露份量適中,唔會因為太濃味而難以入口。值得一讚嘅係有好多粒蝦球,而且每舊都大大粒🦐📌鬼馬生炒骨($75) 食之前唔知佢有幾「鬼馬」(・ω・)原來係加咗油炸鬼!油炸鬼切好一粒粒,同排骨一齊炒。生炒骨唔會成舊都係炸粉,而且都幾多肉,唔錯。📌茶走紅豆冰 (+$9) 紅豆蓉份量好足,唔會太甜,不過茶味偏淡。📌凍杏霜($19) 唔知有冇人同我一樣好鍾意飲杏霜?除咗茶餐廳真係唔係周圍都有,而且都好少人嗌,聽講仲可以美顏。呢杯杏霜口感幾滑,冇乜顆粒。📌忌廉薄荷朱古力($19)  忌廉上鋪滿彩針,賣相好懷舊!薄荷味濃,小朋友應該好鍾意(*°ω°*ฅ)*💡餐廳晚餐時段有幾多小菜選擇,另外仲包埋例湯/熱飲,不過呢個價錢以茶餐廳而言我就覺得有點小貴了~

2021-07-16
冰室以懷舊風格作室內裝修, 店員服務幾好, 幾有人情味的~ 餐牌上, 食物款式好多, 價錢亦非常親民👍🏻!《避風塘生炸雞髀》炸雞髀好大件🍗! 即叫即炸, 外皮沾滿避風塘、炸蒜、黑芝麻粒。外層酥脆, 裏面保留肉汁, 肉質嫩。食落有少少辣, 避風塘及蒜味好香!《紅豆冰》紅豆份量好多, 香甜, 煮得夠淋。《厚切牛乳炒蛋三文治》食完超級超級滿足😚! 厚身兼軟綿綿既白麵包🍞夾住厚厚既炒蛋, 炒蛋炒得好嫩滑, 超鐘意呢種口感😛👍! 《黑松露炒蛋炸雞髀飯》炸雞髀充滿肉汁, 皮脆肉嫩, 唔會太過油膩。黑松露炒蛋炒得超滑溜🍳, 仍留有蛋汁, 黑松露味好香, 好食😋《秘製瑞士雞翼》瑞士雞翼醬汁味道甜甜的, 雞翼皮滑肉嫩, 好入味。

《避風塘生炸雞髀》
《紅豆冰》
紅豆份量好多, 香甜, 煮得夠淋。

《厚切牛乳炒蛋三文治》

《黑松露炒蛋炸雞髀飯》

《秘製瑞士雞翼》
瑞士雞翼醬汁味道甜甜的, 雞翼皮滑肉嫩, 好入味。
2021-07-16
$120 (Dinner)
  • 避風塘生炸雞髀配紅豆冰
  • 鎮店清湯牛腩飯
2021-07-16 88 views
近排發現長沙灣原來有好多特色港式茶餐廳,咁岩我地又想食茶記,所以搵左今次既冰室試下😀-🥩和風芥末脆皮牛腩 $78 (轉套餐 +$6 跟白飯同熱飲)牛腩食得多,但係脆皮牛腩就真係第一次見,好新穎🤩外脆內軟既牛腩,加上芥末蛋黃醬,味道同口感都十分唔錯,值得一試👍🏼-🍳神級栗飼叉燒煎蛋飯 $60W小姐一向都好鐘意食叉燒同雞蛋,見到叉燒煎蛋飯就多數都會叫🤣但今次既叉燒比較唔同,係用左伊比利亞黑毛豬,食落好厚肉得黎,又夠軟,口感好好😋再配上2隻太陽蛋d蛋汁咁食,好正🥰-🍫忌廉薄荷朱古力 $25朱古力味同薄荷味都好夠,但又互相都唔會搶左大家既味,份量調校得岩岩好,再加上上面d忌廉,雖然好邪惡,但好好飲🙈-🧋樽仔奶茶 $25唔知係咪同我地之前食既另一間冰室同一集團?因為樽仔奶茶/咖啡都係同一包裝,值得一讚奶茶味好夠,又唔會太甜😙
和風芥末脆皮牛腩

神級栗飼叉燒煎蛋飯
忌廉薄荷朱古力
樽仔奶茶
2021-07-16 83 views
必點既三杯雞煲😍-三杯雞係台灣就最出名嫁啦🤩,係香港好難食到好食既三杯雞,台式三杯雞亦都叫台灣三杯雞, 用雞肉🐔,乾辣椒,小紅蔥頭,九層塔製成,味道好惹味,又甜甜地😋-佢地既清湯腩看似頗出名,湯底用左新派胡椒藥材,但味道一般,湯底較淡,但肉質都幾嫩口,只敗在湯底😩-而佢地既叉燒蛋飯🥩,係用西班牙伊比利亞黑毛豬去燒,而且每日限量㗎,想去試下就要早啲去啦!😋-金磚豆腐做到啱啱好外脆內軟😍炸粉有微微辣,而且佢地既炸粉吾會好厚,令到外皮更鬆脆🤗
必點既三杯雞煲😍
2021-07-13
2021-07-12 42 views
茶記食記,今日約人長沙灣食飯過左黎呢間開飯,上次食過焗豬今次食其他款街坊2人餐,好抵食,份量超多,好飽好好食霸王雞或川味口水雞或當日鮮魚或清湯牛腩另選小菜一款,野菌濃湯浸時菜仲包白飯2碗,油飯加5蚊凍飲加$3,埋單都唔洗200呢個水準,小菜咁出色,真心掂先上老火例湯,食材都煮到溶曬,呢種真心好飲野飲先上,飯同主菜等約15分鐘上菜同行唔食辣,叫左個霸王雞,起骨海南雞,皮爽肉嫩,白肉少脂肪,肉味夠同隔離海南雞飯店同一水準,唔想排隊可以過黎呢度食金沙骨,骨肉厚加埋金沙夠惹味香口仲有碟上湯什菜,份量唔止2人,一家3口帶多個細路都夠食性價比高,食物有水準,價位合理
街坊2人餐,好抵食,份量超多,好飽好好食
霸王雞或川味口水雞或當日鮮魚或清湯牛腩
另選小菜一款,野菌濃湯浸時菜
仲包白飯2碗,油飯加5蚊
凍飲加$3,埋單都唔洗200
呢個水準,小菜咁出色,真心掂
先上老火例湯,食材都煮到溶曬,呢種真心好飲
野飲先上,飯同主菜等約15分鐘上菜
同隔離海南雞飯店同一水準,唔想排隊可以過黎呢度食
金沙骨,骨肉厚加埋金沙夠惹味香口
仲有碟上湯什菜,份量唔止2人,一家3口帶多個細路都夠食
性價比高,食物有水準,價位合理
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2021-07-10 28 views
之前已經食過一次,但係朋友話好想今晚食椒鹽豬扒,上網睇到港口味嘅椒鹽豬扒都好多人讚,就決定晚餐係度落腳😎大概七點就已經到咗餐廳,雖然係茶記但明顯新淨好企理,見到個燈牌寫住清湯腩飯就知道係招牌菜,所以我哋都叫左個嚟試吓😜果然係招牌菜,呢個清湯腩送飯真係唔錯,腩肉夠淋身,蘿蔔亦都好入味,有別於出面嘅清湯腩,唔會太過油膩椒鹽豬扒炒飯一睇就知道香口,豬扒食落唔會太乾,飯都炒得香,但同樣唔會覺得滿口油膩既感覺,值得一試食咁多肉都要食番小小菜,叫左個野菌浸時蔬,有椰菜、芥蘭、西蘭花呢度個忌廉薄荷朱古力特飲係吸引左我地因為我麻麻薄荷同左侍應講一杯走薄荷,忌廉唔會吝嗇,滿滿咁比我地我同朋友都認為好飲!兩個人食到好飽都係$181埋單總括黎講想食下地道野,又想環境乾淨、光猛值得揀黎呢度

呢度個忌廉薄荷朱古力特飲係吸引左我地
我同朋友都認為好飲!
兩個人食到好飽都係$181埋單
總括黎講想食下地道野,又想環境乾淨、光猛值得揀黎呢度

2021-07-06 34 views
港口味今日同女朋友又去開長沙灣附近,上次去開食蘇珊雞飯旁邊有間港口味今次就決定要試一試二人餐惹菌濃湯浸時蔬佢哋個二人餐都幾抵到有菜又有雞,首先嚟咗先,佢哋用咗上湯浸時蔬食落去清新又好味口水雞半隻主角口水雞啦,佢哋半隻雞來講都非常之多,兩個人食絕對夠食,而且佢哋嘅口水雞非常之入味黑松露蝦仁炒滑蛋黑松露醬非常之多,配上大大隻蝦仁人同滑蛋,無得頂茶走紅豆冰然後試埋佢哋嘅招牌茶走紅豆冰,奶茶再配紅豆冰滿足晒我所有嘅願望整體來講餐廳嘅性價比同埋質素都唔錯,值得一試
港口味

二人餐
惹菌濃湯浸時蔬

口水雞半隻

黑松露蝦仁炒滑蛋
黑松露醬非常之多,配上大大隻蝦仁人同滑蛋,無得頂

茶走紅豆冰

整體來講餐廳嘅性價比同埋質素都唔錯,值得一試
2021-07-06 854 views
🍴港口味冰室-大件夾抵食在朋友推介下,在長沙灣一間港式冰室晚餐,餐廳光亮,店員好客。價錢實惠,街坊二人餐才$ 168套餐可選一特定小菜(霸王雞/ロ水雞/是日鮮魚/清湯牛腩),加一款自選小菜,及野菌濃湯浸時菜蔬。套餐包餐湯、白飯和飲品。但看到鄰桌的餸菜都很大碟,所以和朋友都決定不要白飯了。📍茶走紅豆冰 $25 (跟餐加$9 )📍樽仔奶茶 $25 (跟餐加$9 )筆者喝的是樽仔奶茶,奶茶順滑易入口,茶味香醇,茶奶比例適中。📍野菌濃湯浸時菜均衡飲食要注重多菜小肉。這道野菌濃湯浸時菜有菜心、西蘭花,椰菜,白菜、什菌等,蔬菜種類豐富。蔬菜吸收了濃湯的精華,清淡健康。📍XO醬西蘭花炒斑球$ 75小菜炒得夠鑊氣,份量十足。斑球肉質厚、啖啖肉,加上以XO醬及什菌起鑊爆炒,十分惹味。📍鎮店清湯牛腩牛腩以小煲仔上,滿滿的一煲,認真是大件夾抵食。牛腩肉質炆得很淋,肥瘦比例適中。加上有點金蒜和香蔥,令小菜香味滿溢。蘿蔔亦炆得夠入味,帶小許清甜。📍金磚豆腐拼脆蝦球 $78這道香口的菜式,是全晚最惹味的一道小菜。豆腐和蝦球都炸得金黃香脆。豆腐滑嫩,蝦球爽口彈牙,加上撒上了香辣粉和椒鹽,增添美味。🔸小總結:餐廳食物
🍴港口味冰室-大件夾抵食

📍茶走紅豆冰 $25 (跟餐加$9 )
📍樽仔奶茶 $25 (跟餐加$9 )

📍野菌濃湯浸時菜

📍XO醬西蘭花炒斑球$ 75

📍鎮店清湯牛腩

📍金磚豆腐拼脆蝦球 $78

🔸小總結:
餐廳食物份量多,性價比高,而且食物種類繁多,適合一家大細到來用餐。

👅 味道:4/5
💰CP值:4/5
🕴🏻服務:4.5/5
🔰餐廳環境:4/5
👀回頭率:4/5
🍽 餐廳:港口味冰室
🌐地址: 長沙灣元州街409號地下

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #hkfood #foodhk #hkfoodblogger #foodbloggerhk #foodblogger #hkfoodlover #foodig #hkigfood #igfood #globaleats #globalfood #follow #followme #likeforlike #foodiesinternationalchat #globaleats #followme #likeforlike #相機食先 #港口味 #港口味冰室
2021-07-05
  • 樽仔奶茶
2021-07-04 37 views
之前食蘇山雞飯見到隔離呢間冰室好多款食物,今日終於去咗食😆**********栗飼叉燒煎蛋飯($60)雖然係港式口味嘅黯然銷魂飯,但係Menu寫住用伊比利亞黑毛豬,原來係嚟自西班牙🇪🇸呢個皇牌快餐真係不得了👍🏻個煎雙蛋🍳煎到小小燶邊,脆卜卜🐷叉燒最怕食到太瘦或太肥,但係呢度嘅叉燒半肥瘦,啱晒我呢啲麻煩港女🐷叉燒厚切大大件,入口軟腍,唔鞋口篤串蛋汁加埋豉油撈飯,已經好滿足😉**********另一個皇牌快餐鎮店清湯牛腩飯($68)上碟嘅時候真係嚇親,呢個真係快餐?!平時出面食真係得幾舊細細舊🙈清湯腩非常足料‼️🐮牛腩大大件,肥瘦適中,仲有蘿蔔係底,蘿蔔入哂味👍🏻湯底幾特別,食到係用胡椒做湯底,好幾清新,唔會好膩...🤪**********鬼馬生炒骨($75)😂真係好鬼馬原來係加咗油炸鬼落去炒,兩樣外形好相似,呃得吓人😏**********野菌濃湯浸時蔬($35)食咗咁多肉,要食吓菜🥬,叫番個浸時蔬清清地幾好時蔬有幾款:西蘭花🥦、白菜仔🥬、椰菜、菜心仲有雜菌🍄,好豐富**********忌廉薄荷朱古力🍫(套餐+$9轉特飲)薄荷唔會蓋過朱古力味,加埋忌廉好邪惡🤤
之前食蘇山雞飯見到隔離呢間冰室好多款食物,今日終於去咗食😆

**********
栗飼叉燒煎蛋飯($60)

呢個皇牌快餐真係不得了👍🏻
個煎雙蛋🍳煎到小小燶邊,脆卜卜
🐷叉燒厚切大大件,入口軟腍,唔鞋口
篤串蛋汁加埋豉油撈飯,已經好滿足😉

另一個皇牌快餐
鎮店清湯牛腩飯($68)

清湯腩非常足料‼️
🐮牛腩大大件,肥瘦適中,仲有蘿蔔係底,蘿蔔入哂味👍🏻
湯底幾特別,食到係用胡椒做湯底,好幾清新,唔會好膩...🤪

**********
鬼馬生炒骨($75)

😂真係好鬼馬
原來係加咗油炸鬼落去炒,兩樣外形好相似,呃得吓人😏

**********
野菌濃湯浸時蔬($35)

食咗咁多肉,要食吓菜🥬,叫番個浸時蔬清清地幾好
時蔬有幾款:西蘭花🥦、白菜仔🥬、椰菜、菜心
仲有雜菌🍄,好豐富
**********
忌廉薄荷朱古力🍫(套餐+$9轉特飲)
薄荷唔會蓋過朱古力味,加埋忌廉好邪惡🤤
2021-06-25
  • 栗飼叉燒煎蛋飯
  • 清湯牛腩飯
2021-07-02 35 views
.📍港口味冰室📍香港長沙灣元州街409號地下這次選了下午茶時段吃飯,點了個口水雞米線(40hkd)配茶走紅豆冰(+9hkd)、西多士(32hkd)跟芥末炸牛腩(78hkd),口水雞肉質嫩滑也不會過辣,是偏咸辣的味道,紅豆冰好大杯🤤可能是因為茶走的關係甜度比較低,喜歡茶香味濃的朋友必點,已經香港可以點到「茶走」的店好像也不多,西多士裏面的花生醬很足,吃起來超級邪惡🤤但最特別的當然是炸牛腩,外酥裏軟,但稍嫌咸度不夠,芥末醬是它的主要調味,但口感還是很有特色的❣
📍港口味冰室
📍香港長沙灣元州街409號地下

$50 (Tea)
今晚黎左長沙灣食飯, 喺附近同fd見完食埋飯繼續吹水先返屋企, 就喜薈附近勁多餐廳揀, 隨心睇左下menu有我鐘意食嘅三杯雞, 紅豆冰同埋望入去坐得ok舒服就入左去食.🥢鐵板啫啫蝦乾芥蘭 (HKD78)超抵! 嗌小菜加6蚊就有一大碗白飯同好飲嘅湯! Li個鐵煲啫啫蝦乾芥蘭完全係必食之選, 因為超有鑊氣上到枱仲Ja Ja聲勁耐. 而當中嘅肉碎, 大條蝦乾, 菇片, 葱……勁足料, 炒起非常惹味, 芥蘭最好食實係li個炒法.🥢台式三杯滑雞煲(HKD78)Again上到枱都Ja Ja聲, 加上一抽抽好香嘅九層塔, 洋蔥, 三色椒, 然後件件雞都炒得外脆肉嫩又入味, 我仲見到at least有2枱食緊tim, 好好味. 🥢鬼馬生炒骨(HKD75)原來係油炸”鬼”x”馬”蹄嘅生炒骨😂, 切好一粒粒嘅油炸鬼首先炸到勁透爆脆, 然後再連排骨炒, 多重功夫更惹味, 粒粒排骨係肉多過骨嘅, li幾個餸真心好食過茶樓勁多lor…🥤港式茶走紅豆冰 (+HKD9)然後夜晚嗌主菜仲有優惠價點杯特飲, 梗係飲返杯茶走紅豆冰啦, 紅豆又大粒又夠腍, 茶走嘅茶香都好出, 抵飲呀. 另外杯凍奶茶都只係加3蚊ja抵!

🥢
鐵板啫啫蝦乾芥蘭 (HKD78)
鐵板啫啫蝦乾芥蘭

超抵! 嗌小菜加6蚊就有一大碗白飯同好飲嘅湯!
例湯
🥢
台式三杯滑雞煲(HKD78)

🥢
鬼馬生炒骨(HKD75)

🥤
港式茶走紅豆冰 (+HKD9)
凍奶茶

2021-06-29
$85 (Dinner)
例湯
凍奶茶
2021-06-25 113 views
夜晚想食返港式啲嘅晚餐,再去到長沙灣揾到呢間冰室食啦就。餐廳環境好白淨光亮,坐得都舒服。店員同客人好似街坊咁周圍傾下計,餐廳除左提供常餐,仲有小菜、小食同主食等😎🔸栗飼叉燒煎蛋飯 (HK$60)見menu話呢個係神級嘅主食,原來係採用伊比利亞黑毛豬整嘅叉燒。厚切得黎肥瘦適中,食落蜜汁好香甜。而且仲有2隻太陽煎蛋係面,半熟狀態可以拮穿完將蛋黃撈埋白飯一齊食,更有港式feel呀😛🔸鹹蛋黃一字骨 (HK$78)小菜方面呢個一字骨用黎送飯都幾好,鹹蛋黃味道適中,唔會太重口味到成個味蕾都得返一種味,一字骨肉量都唔少架🙂🔸金磚豆腐拼脆蝦球 (HK$78)呢個就更惹味啦,豆腐同蝦球都炸得岩岩好。豆腐滑嫩,蝦球彈呀。上面嘅避風塘口味調味粉都好多,可以自行沾多或少呢🦐🔸流心芝士西多士 (HK$28)西多士顏色炸得金黃好靚,一切開就有溶溶嘅芝士,夠曬邪惡呀😍🔸野菌濃湯浸時蔬 (HK$35)夜晚出去食飯都想食返啲菜啦,呢款就清淡啲唔洗驚油膩,可以清下個嘴都唔錯呢🥒

🔸栗飼叉燒煎蛋飯 (HK$60)
栗飼叉燒煎蛋飯

🔸鹹蛋黃一字骨 (HK$78)
鹹蛋黃一字骨

🔸金磚豆腐拼脆蝦球 (HK$78)
金磚豆腐拼脆蝦球

🔸流心芝士西多士 (HK$28)
西多士顏色炸得金黃好靚,一切開就有溶溶嘅芝士,夠曬邪惡呀😍
流心芝士西多士

🔸野菌濃湯浸時蔬 (HK$35)
野菌濃湯浸時
鹹蛋黃一字骨
金磚豆腐拼脆蝦球
野菌濃湯浸時
2021-06-21 46 views
再消魂港口味冰室 地址: 長沙灣元州街409號地下電話: 59669181個黯然消魂叉燒蛋飯真係令人回味呀,再度encore ,瘦叉燒,伴以燶邊太陽蛋,真係人間極品。蛋黃汁撈埋甜醬油,真係白飯都升級,叉燒燒得夠深,如果公司附近有,我隔日去食。朋友要了清湯牛腩飯,飯同湯分開上,夏天食湯飯補充一下出汗流失架水份。胡椒湯底好飲惹味奶茶紅豆$25 上次一飲就上癮,介紹比朋友叫佢必試呀。甜而軟身粒粒紅豆,加埋茶膽香郁架奶茶!
再消魂

港口味冰室

地址: 長沙灣元州街409號地下
電話: 59669181

2021-06-17 54 views
呢間真係好食,抵食,店員又親切佢嘅鎮店清湯牛腩飯($68),牛腩切得靚,好食,蘿蔔又夠甜,湯底唔似一般其他店嘅清湯腩,反而有點像肉骨茶,帶點藥材味,幾特別, 個人很喜歡這個味道, 白飯另上另外點了金磚豆腐拼脆炸蝦球($78), 等了一段時間,新鮮即點即炸, 蝦球夠爽脆,豆腐炸得好靚 , 金黃酥脆的外層包著嫩滑的豆腐,用椒鹽調味,除此之外,還有紅色的調味粉,店員說是自家調製的避風塘粉,怪不得香辣味十足,加五蚊白飯轉油飯,好香見到其他人點嘅小菜特別係啫啫煲,真係新鮮熱辣好香,下次都真係要試下跟餐要熱奶茶, 正正常常店員還贈送餐湯
呢間真係好食,抵食,店員又親切

, 白飯另上

清湯牛腩飯

金磚豆腐拼脆炸蝦球

跟餐要熱奶茶, 正正常常

店員還贈送餐湯

清湯牛腩飯