2019-11-29 1200 views
又係太夜食飯嘅關係,所以choices 少左。係呢條街有好多間黄店,所以夜咗都仲係好多店排滿咗長龍,呢一間相對少啲人排隊(應該因為turnover 比較快),所以我哋就入咗去食。然後發現佢唔止係黄店米豬連,仲係真正米芝蓮推介!佢間店細細地,係食馬來西亞菜,牆上好多明星幫襯嘅相同馬來西亞/新加坡有關嘅壁畫,我地本來係想食肉骨茶,點知因為太夜肉骨茶已經sold out... 最後我叫左呢個鴨肉鹵水麵,個湯睇上去好深色,但唔會好鹹,係完全可以飲嘅湯,而且幾好味。但個麵因為比較唔掛湯嘅質地,所以唔夠入味。另外個名唔係叫海南雞飯但實際上係海南雞飯嘅飯,幾好食,雞都滑嘅。跟住呢個係一個辣醬拌麵,佢最中間嗰度有啲辣醬,雖然唔係好多,但應該係啲乾辣椒整成嘅,所以好少就已經好辣,所以應該係咁佢會配個湯比你嘅。overall啲食物都唔錯嘅,價錢都唔算好貴啦,下次可以再嚟試一試d肉骨茶。