2018-02-22 58 views
新春期間特別想食多d中餐,點心係其一啦。有好應節既新春點心好可愛,但我見好多人叫金魚餃,就放棄左依個,哈!我估唔到點心店有蛇羹食,仲要係五蛇羹。全因此店和一間蛇店合作才好,好耐無食過,期待。材料見到主角蛇肉 木耳似的同脆脆。首先,易入口。第二,有蛇肉同少少豬肉配搭,更易令少食蛇羨既人接受。蛇肉顯而易見嫁!再嚟冬茹同陳皮為蛇肉添香。但無檸檬草同咸少少,過過口引就可。金魚餃菠菜汁好似水池咁。蝦餃既高級level!金魚做到有魚鱗,維肖維妙。內料係彈牙蝦,外皮厚得嚟好彈牙。鮑魚燒賣鮑魚都大隻,食落有乾鮑魚感覺,廚師好野。鮑魚有咬勁同鮮。鮑魚下好大方多蟹籽,少少脆。燒賣盡是蝦肉同豬肉,肥肉不多,讚!XO醬帶子餃好似粉絲蒸帶子咁,有心思。XO醬配粉絲是一流,好似比蒜頭更好食咁,嚇一跳。有好多帶子肉在內,qq鮮味up。大王雞仔包外形非常可愛同活生生啦,哈哈。斑蘭蓮蓉好特別,第一次食呀。淡淡斑蘭香味,口感就平時既蓮蓉咁。麵粉都軟既,不錯,要食!奇脆鮮竹卷點豬骨湯當食火鍋響鈴咁,一點就食。脆口,卡卡餐,有豆香。好多蝦肉囉,仲有胡蘿蔔絲。雖然炸到幾靚,入面都保持白白豬。常滿冬菇滑雞飯好好意頭既碗,常滿。飯

金魚餃

鮑魚燒賣

XO醬帶子餃
有好多帶子肉在內,qq鮮味up。

大王雞仔包

奇脆鮮竹卷點豬骨湯

常滿冬菇滑雞飯
好好意頭既碗,常滿。飯深深地,2個女夠食,男就一個啦。飯暖暖,滑雞好香好大件,無雞皮是重點!正正正,好嫩!

榴槤大爆炸
甜品嚟,係日本野成日食。
今次中餐食,爆醬,榴槤味香濃岩岩好,有點糯米好咬口。

食點心最正係無加一、無茶芥。地方細坐得麻麻,但裝修有心機,所以4分環境睇下木牆同天花既傘子燈,同碗是有設計嫁,欣賞依間點心店。