2022-06-15 27 views
係社交平台見到有介紹好似在泰國燒流水蝦,好有興趣!疫情下冇得去旅行 ,咁就約朋友去試下!餐廳設於地庫,每張枱側邊有一個大水缸,服務員會將一網生蝦放落水缸裡,就要自已用夾仔將蝦先放入冰桶裡,整暈咗d蝦就放上爐燒,都幾好玩。除咗蝦外,餐廳仲有好多海鮮,如生蠔,鮑魚,帶子,貴妃蚌,蟶子,青口,扇貝,花甲,蜆,東風螺等及多款鮮魚…………。全部都好新鮮,最值得推介係鮑魚,貴妃蚌,爽口彈牙又鮮甜,我同朋友食咗好多隻!鮮魚我們選擇了金古!一共燒咗二條,真係好好食。除咗燒海鮮 ,還有好多其他食物可以燒,因食咗太多海鮮,肉類就唔想食,祇想食吓菜,我哋認為燒秋葵,菠蘿同雜菇都唔錯。之後仲有甜品供應,有蛋糕仔,雪糕,雪條唔少得。結賬都係每人三百多元認真超值,朋友話下次約多幾個朋友一齊再來!