2021-04-20 258 views
今日放假黎到赤柱,行行下肚餓去搵野食。見到海旁有d餐廳,可以望住個海景黎食野,咁岩有一間有漢堡包食,好似幾吸引咁,就走左去食。開頭我地見咁多空位,就是但搵左個4人位黎坐,之後就俾呀姐叫左我地去2人枱到坐。我地就叫左炸洋蔥碎煙肉牛肉漢堡包配薯條,羊肉串燒配酥餅同一杯椰汁紅豆冰。個牛肉好厚好大塊,咬落去好juicy😋,塊煙肉都唔乾同硬,係個薯條加$30有d貴。羊肉串燒都還可以,配酥餅食,不過不失,始終係咩都有既餐廳,不能要求有串燒店咁惹味同香口,但相對下價錢仲貴過漢堡包,有點不值既感覺。椰汁紅豆冰有驚喜,佢本身間鋪有沙冰飲,唔知係唔係因為咁,杯紅豆冰係沙冰黎,比起傳統快餐店飲開既紅豆冰口感唔同。我幾鐘意呢種整法,起碼唔駛飲飲下食左舊冰。

炸洋蔥碎煙肉牛肉漢堡包 配薯條

羊肉串燒配酥餅

椰汁紅豆冰

2021-04-18
$150 (Tea)
炸洋蔥碎煙肉牛肉漢堡包 配薯條
椰汁紅豆冰