2021-06-12 4466 views
友人之前去過鮨月食午餐,發現呢間鮨月挺不錯的😆我哋就今晚去試埋晚市,睇下質素係咪同樣高質先?🤩◭ 蟹子沙律 $65味道正常,同其他餐廳蟹子沙律差不多,可以不用試😂本身係想試一款比較特色嘅「三文魚皮柚子汁沙律」好可惜沒有三文魚皮🙈◭ 刺身盛 (7款) $420有拖羅、三文魚、甜蝦、帆立貝、八爪魚、芥辣八爪魚、油甘魚每款刺身非常新鮮,拖羅肥美,帆立貝鮮甜、八爪魚好彈牙、特別一讚係甜蝦上面加咗海葡萄,有選擇困難症嘅朋友,揀呢款刺身盛就啱晒!◭ 特選壽司盛合 (12貫) $580有鱸魚壽司、浜鯛壽司、黑鯥壽司、蟹膏赤蝦壽司等等...呢款壽司盛合有好多款都係我哋比較少見😂唔係經常會食到或者聽過嘅壽司🙈每款壽司味道鮮甜,加上師傅有特調醬汁、例如有加入柚子蓉等等!但係有部分魚本身味道並非人人接受,大家可能要考慮下,或者問問店員會提供邊款壽司🍣◭ 軟骨餃子 $55呢個軟骨餃子好得意,有好多微細軟骨,同埋餃子皮唔係煎到好脆,相對無咁熱氣,味道不錯的,可以試試鮨月位於月街,店內非常寬敞,環境舒適,食物選擇多,又有得飲下酒,同埋又有廚師發辦!如果食Omakase,記得訂位時預訂埋!

◭ 蟹子沙律 $65

刺身盛 (7款) $420
有拖羅、三文魚、甜蝦、帆立貝、八爪魚、芥辣八爪魚、油甘魚

◭ 特選壽司盛合 (12貫) $580
有鱸魚壽司、浜鯛壽司、黑鯥壽司、蟹膏赤蝦壽司等等...

◭ 軟骨餃子 $55

2021-06-11