2018-02-14 408 views
今日放工朋友仔話帶我去九龍城食好野👭。我仲以為去得九龍城一定係帶我食泰國菜。點知佢帶左我去呢間食日本野既居酒屋。呢間小小既舖頭仔,原來好有人氣。仲上過電視採訪添!-雖然這間店不算很大間,個環境裝修都好花心思。好似置身於日本既居酒居咁。皆因個師博真係日本人黎。所以好有日本風格!🎌-黎到呢間當然要試下人氣既熱石拉麵😀本身想試佢既北海道蟹場拉麵,可惜今日無☹️所以試下佢個 極辛地獄拉麵 🍜🍜職員提醒我地話呢碗真係好辣,唔食得好辣就最好叫微辣喇!😱咁我當然叫微辣喇!哇!碗拉麵湯底真係 好紅下!望落都覺得辣。食落都接受到呀個湯底都唔錯 😀由於個拉麵有舊熱石係度所以個湯一直都滾緊,好熱!咁就唔怕咁凍既天氣食,會好快凍喇!👍呢碗拉麵有好多餸:紫菜,温泉蛋🥚,餃子同叉燒。叉燒食落肉質夠嫩,少少煙韌。唔錯!而餃子吸收左地獄湯既精華,令到餃子食落更惹味! -仲叫左石燒三文魚飯熱辣辣既石窩令到個飯變左飯焦,令到成個飯好香。面頭既半熟三文魚塊 食落好嫩滑,有啲魚油浸出,同d粟米撈埋個飯一起吃。味道更加香口。-黎居酒居當然要叫下啲炸物同串燒🍢我叫左串燒雞軟骨同柚子雞肉串🐔個柚子雞肉串 好特別!食落有啲柚子既味道,
點知佢帶左我去呢間食日本野既居酒屋。
呢間小小既舖頭仔,原來好有人氣。
仲上過電視採訪添!

雖然這間店不算很大間,個環境裝修都好花心思。

黎到呢間當然要試下人氣既熱石拉麵😀
本身想試佢既北海道蟹場拉麵,可惜今日無☹️
所以試下佢個 極辛地獄拉麵 🍜🍜
極辛地獄拉麵

哇!碗拉麵湯底真係 好紅下!望落都覺得辣。食落都接受到呀
個湯底都唔錯 😀
由於個拉麵有舊熱石係度

呢碗拉麵有好多餸:紫菜,温泉蛋🥚,餃子同叉燒。
叉燒食落肉質夠嫩,少少煙韌。唔錯!
而餃子吸收左地獄湯既精華,令到餃子食落更惹味!
仲叫左石燒三文魚飯

熱辣辣既石窩令到個飯變左飯焦,令到成個飯好香。
味道更加香口。
黎居酒居當然要叫下啲炸物同串燒🍢

我叫左串燒雞軟骨同柚子雞肉串🐔
個柚子雞肉串 好特別!食落有啲柚子既味道,酸酸地,都幾夾個雞肉串!食落幾好味!而且唔會話燒到好乾,好嫩肉👍(推薦)
另外仲叫左碟 三文魚刺身 🍣有5塊

厚切既三文魚刺身,食落好鮮甜肥美😍
極辛地獄拉麵