2012-08-03
今日見得閒就約埋一班朋友,去食好野,去到尖沙咀,就緊係去間有無敵海景既餐廳啦,但係成日都食西餐同日本菜,所以我地就決定食中菜,係咁多既選擇入面,我地就係Isquare見到尼間餐廳,由於無訂位,所以諗住實要等,就喇喇林上去問下有無位先,一踏出,就見到個靚景……嘩!比好多之前去過既海景餐廳仲要大同闊洛,完全無壓迫感,好舒適,我地問有無位置,勁好彩,有台客早左埋單,我地有位喇 (Lucky) ,我地六個女仔,有張大圓,勁開心囉!我地先叫杯飲品,再點了幾個前菜,俄羅斯沙律,紅莓雙蓮,白胡椒海蜇頭,同冰鎮鮑魚,佢地D前菜好精美,個紅莓雙蓮,原來係蓮子同蓮藕,聽落好似無咩特別,但係食落去酸酸甜甜又爽又脆,真係好開胃。個海蜇頭就有少少辣,我D朋友個個都食得辣,係咁話好好味,但係我唔食辣 。跟住我地嘆左陣茶就開始點主菜,(特別要讚下D service,佢地唔會係咁迫你快D order 或者係咁推薦個D所謂既精選) Good.我地六個女仔但係叫左勁多野,我地叫左鮮腐竹伴成都蝦球,金榜獎大蝦,燒汁元貝王,鹽燒方利,野菌煮原隻鮮茄,龍蝦湯泡貴妃飯。個鹽燒方利又香又脆,勁正。腐竹蝦球又香口又大粒,脆
個鹽燒方利又香又脆,勁正。腐竹蝦球又香口又大粒,脆脆的,好好味。個金榜醬大蝦超多汁,佢地有饅頭配比客,點埋D汁 ,YUMMY YUMMY !!!!
個煮蕃茄煮得勁淋,勁Juice 。龍蝦泡貴妃飯好香,有D脆脆既係入面,個龍蝦湯好濃,食完陣味都Keep到好耐!十級推介廿!!!!!!!!
我地六個梗係唔少得叫甜品!!! 所有女仕的最愛廿!!!!
我地叫左香蕉蛋糕配雲尼拿雪糕,燈影煎堆,杏仁茶,燉蘋果,桂花糕同脆麻花。
我真係估唔到中餐既甜品可以咁多原化,雖然係香港四圍都有煎堆買,但係佢地尼到做既好薄好脆,甄甄韌韌咁,出面個D又油又硬,同尼D爭十幾班!!!!!!
仲有燉雪梨我食得多,但係燉蘋果真係第一次,尼到既燉蘋果係用青蘋果,個味配合得好! 唔係太甜,好清,個蘋果已經燉到軟綿綿,食落肚個感覺好似好養顏咁 *****
~~~~哈哈哈
我地埋單每人先至大概六百幾蚊,有無敵海景陪食飯,真係好正!!!!!
靚影靚就靚知但係地方太熱鬧,如果可以靜番少少就perfect la。佢地生意咁好都幾難>.< 哈哈哈哈
我下次一定要帶爸爸媽咪尼食飯!!!!! 一定要番一張海景靚!!!! 500蚊 有靚景睇,真係要帶屋企人尼嘆下。
我公司搞晚宴有好idea喇!!!!!!~~~~~~~~