2021-04-30
清湯牛腩飯 🐮 $68 (8.5/10)牛腩份量都幾多 而且唔會太過肥膩 煮到非常淋 雖然係清湯 但係湯底嘅胡椒味幾重 有少少似白骨茶嘅感覺 另外飯嘅份量非常慷慨 男仔食都夠飽🌟叉燒煎蛋飯 🍳 $60 (9/10)雖然係典型碟頭飯但係幾高質 首先係煎雙蛋 有少少窿邊 而且個蛋黃係流心 豉油撈飯配埋啲蛋汁超好食 另外啲叉燒係用咗黑毛豬 所以肉質比較紮實 而且燒到微微濃更加香口芝士西多士 🍞 $28 (8/10)食茶記點少得西多士 呢呢個就係西多士嘅進化版 加埋芝士真係超級邪惡 西多士煎得幾香脆 面頭仲有塊微微地溶咗嘅牛油 一切開就見到滿滿嘅芝士 因為配埋芝士 點都會有少少溜 建議大家空肚食 另外糖漿係分開上 所以甜度可以自己控制鴛鴦 (凍) ☕️ +$3 分量非常之慷慨 奶茶同埋咖啡嘅比例都拿捏得幾好 個漸層效果幾分明樽仔奶茶 ☕️因為係樽仔包裝 所以就更加衛生 茶味都幾濃而且茶底幾香 口感幾順滑OVERALL: 推薦😆 (8/10)價錢非常親民 適合上班一族 味道唔錯 份量好大性價比幾高裝修亦都幾時時尚 牆邊掛住啲霓虹燈 而且座位同座位之間亦都唔會好迫 以卡位為主 所以都坐得幾舒服午市時間
🌟叉燒煎蛋飯 🍳 $60 (9/10)
芝士西多士 🍞 $28 (8/10)
鴛鴦 (凍) ☕️ +$3
樽仔奶茶 ☕️
OVERALL: 推薦😆 (8/10)
價錢非常親民 適合上班一族 味道唔錯 份量好大性價比幾高
午市時間都幾多人幫襯 唔想排隊嘅都可以嗌外賣