2020-06-12 348 views
餐廳走懷舊風,水晶燈、褐色皮疏化、木製牆身窗框、白紗窗簾、經典英文老歌,真係好似時光倒流咁。雖然花心思裝修佈置,但晚餐價錢都算平民,大多數都百幾蚊上落,難怪平日夜晚都full house。晚餐都幾多選擇,有十幾款,同樣嘅套餐喺lunch time都有供應,價錢係標價嘅八折。麵包配橄欖油同黑醋,黑醋酸中帶甜易入口,平時唔係好鍾意食酸嘢嘅我都覺得好味。麵包唔夠食仲可以添。是日餐湯係洋蔥清湯,裡面多甜洋蔥又清清哋,飲完唔怕有口氣。我哋跟餐+$30有凱薩沙律,好大碟。主菜【香煎挪威三文魚•蜜糖芥末籽忌廉汁】個汁香甜好味又creamy,三文魚肉嫩多汁,三文魚皮煎得香脆,加上個蜜糖汁,有啲似燒雞翼嘅雞皮咁好味。【美國頂級西冷牛扒(約10安士)•白松露油肉汁】頂級西冷扒好juicy,肉味香濃。用白松露油做汁比較少見,比起黑松露味道更「內斂」,唔怕搶走肉味,有心思。兩個主菜我哋揀咗【月桂花蜜焗南瓜及香蒜薯蓉】做配菜,香甜蜜糖味嘅南瓜真係第一次食,幾特別。餐飲都有特色飲品,【熱鮮橙茶】係甜橙,飲落微酸微甜,消脂解膩。【石榴汁】就健康之選。最後點少得甜品,跟餐半價$15有【自家製紐約芝士餅】,軟滑香濃芝士

是日餐湯係洋蔥清湯,裡面多甜洋蔥又清清哋,飲完唔怕有口氣。

我哋跟餐+$30有凱薩沙律,好大碟。

主菜【香煎挪威三文魚•蜜糖芥末籽忌廉汁】

最後點少得甜品,跟餐半價$15有【自家製紐約芝士餅】,軟滑香濃芝士餅兼用朱古力醬寫埋餐廳名,超抵必食。