大婉铃
是我想得太多。。。。
大婉铃
Level 3
2021-12-31
關注
諗住聖誕除夕一齊慶祝,食餐好嘅。
上openrice見到啲圖片,食評幾好啵
我仲去埋ig睇佢啲評價,然後見到佢有聖誕dinner set。 仲要per order先有得sever。咁見到好似幾多好評,咁咪per order咗個set
坐低啲侍應服務都好好,好nice。傾咗一輪
然後就開始開餐了😥😥
首先上咗餐包,好好食,加埋牛油,仲正。所以我哋refill咗一輪。點不知,原來全晚最好食嘅嘢,就係佢。本來我諗,餐包都幾有水準,主食應該唔差。是我想太多。。。

頭盤,白蝦刺身,算係咁咯。有好濃烈嘅紫蘇葉味。em....係咯,就係得紫蘇葉嘅味

煎帶子。嗯。都算係中規中矩。不過個汁咸咗啲。侍應話係青口汁。

媽呀。可能係我唔係西式,飲呢個蟹肉凍湯,完全唔識欣賞。可能係我嘅問題,佢應該係生蕃茄打成湯,加咗啲啲🤏🏻🤏🏻蟹肉。同埋。。好似有啲唔知咩草。飲落去係。。。好似藥嘅味道😫😫

紅蝦意粉。。。。。鹹到。。。。。得個鹹字。啲意粉。好硬。我唔知係咪本身就係要咁硬。。但係真係好鹹。。。。。😫😫😫😫

呢個係另外order嘅鵝肝。我無食,不予置評

係我錯,當成餐飯,一道菜一道菜咁食落來,越食越中伏之後,我仲竟然抱有一絲希望,主菜嘅16 oz有骨肉眼,會好食!!!是我想太多。。。。我哋order咗三成熟,佢塊扒係好厚。但係❗️❗️❗️切唔郁,咬唔爛。咁大舊扒我淨係食咗兩啖,有一啖我仲要咬到變蔗渣咁,吞唔落,吐翻出來。我絕對無夸張。連我男朋友咁唔浪費食物嘅人,都無辦法啃得落‼️‼️

最後甜品。完。
我真係。。。。食到好無語。。。。
我只係實話實説,并無故意踩低嘅意思。侍應服務係好嘅。但係食物。。。。。。。
呢一餐,盛惠1972🙃🙃🙃