2025-08-13
@grandmama.cafe 婆婆珈琲屋喺尖沙咀都已經好幾年,日式復古風格喫茶元素,佢地既多品料理同富士山系列一直都好受歡迎❣️最近加添左新菜色無論賣相同味道都唔錯,精緻得嚟食到味道的細緻,感受到店主用心去研究!🌟梅酒冷蕃茄配西瓜汁與紫蘇油 梅酒蕃茄口味清新,紫蘇油同蕃茄好夾!🌟醋漬沖繩水雲海藻配柴魚汁凍我係好喜歡食水雲海藻,醋漬左酸酸地仲開胃,質地滑嘟嘟!🌟富士山三文魚泡菜飯糰經典婆婆產物,打卡度滿分!🌟唐揚軟殼蟹配是拉差柚子辣醬 唐揚軟殼蟹好脆,蟹肉唔算好厚但配個是拉差柚子辣醬又幾若味!🌟塩麹唐揚三黃雞雞件夠熱唔會好乾身,竟然係選用三黃雞幾特別!🌟布里歐蝦多士配山椒醬 • 鯛魚海苔粉 店員話依個蝦多士好受歡迎,一試果然有驚喜!蝦肉比例幾高,口感少許彈牙,鯛魚海苔粉提升左個蝦肉味道,推薦‼️🌟金平蓮藕蓮藕夾住豬肉炸,口感脆脆地味道幾平衡,話明金平當然甜甜地,這個好好食,一個人絕對食到二件!🌟蜜汁櫻花蝦飯 滿滿的櫻花蝦,多到差不多每啖飯都有,夠嗆!🌟抹茶吉拿棒口感有點似西班牙油炸鬼,細細件又熱熱地,入面軟綿綿,個抺茶醬極濃,如果喜歡抺茶的人一定大愛!#foodiehkig #hkfoo
梅酒蕃茄口味清新,紫蘇油同蕃茄好夾!
🌟醋漬沖繩水雲海藻配柴魚汁凍
我係好喜歡食水雲海藻,醋漬左酸酸地仲開胃,質地滑嘟嘟!
🌟富士山三文魚泡菜飯糰
經典婆婆產物,打卡度滿分!
🌟唐揚軟殼蟹配是拉差柚子辣醬
唐揚軟殼蟹好脆,蟹肉唔算好厚但配個是拉差柚子辣醬又幾若味!
🌟塩麹唐揚三黃雞
雞件夠熱唔會好乾身,竟然係選用三黃雞幾特別!
🌟布里歐蝦多士配山椒醬 • 鯛魚海苔粉
🌟金平蓮藕
🌟蜜汁櫻花蝦飯
滿滿的櫻花蝦,多到差不多每啖飯都有,夠嗆!
🌟抹茶吉拿棒
#foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoodie #hkig #hkfood #lifestyle #foodiesofinstagram #hkfoodshare #foodiemilkteahk #hkfoodieblogger #hkfoodpic #香港探店 #食在香港 #美食推薦#美食日記 #吃貨 #ufoodphoto #ufoodvideo #grandmamascafe
#婆婆珈琲屋 #日式多品料理 #多品料理 #富士山系列 #新菜單
#尖沙咀 #尖沙咀美食 #昭和風 #支持香港小店
📍婆婆珈琲屋 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道176號The Nate 1樓
Follow me💪
Follow me🌟
Follow me🫶🏻
如果喜歡我既分享,請給我的post♥️及追蹤我@foodie_milktea_hk,謝謝支持💕