2017-12-04 81 views
星期日既中環,少左工作日既繁忙緊張感,反而多左一份悠閒感。朋友話好想食泰國菜既關係,我地就慢慢由IFC行過黎蘭桂坊一嚐呢間Cafe~環境頗有情調,而鄰座有日本人同外國人,不同語言同時出現,好國際化~餐前小食-椰青 $55燒豬頸肉 $115早前有朋友同我講過豬頸肉好好食,今日食完都真心大讚!豬頸肉燒得夠香口惹味,仲好多汁爽口,完全唔覺油膩。明爐香草蒸烏頭 $247最開心係食明爐烏頭,因為看似好簡單既菜式,但要一直保持魚肉肉質嫩滑,蠟燭既火力都應記一功!原條烏頭有粉絲墊底,另外有一碗湯汁比我地隨時加到魚上。好醒目既店員經常幫我地加湯汁,令魚唔會蒸乾。粉絲非常彈牙,吸收左好多湯汁精華同魚既鮮味,酸酸甜甜,一定唔可以睇少佢!泰式炒金邊粉包蛋 $107用蛋網包住既炒金邊粉真係好靚,非常驚喜!金邊粉條條都有嚼勁,茄味突出而帶甜辣味,麵條之間仲有唔少魚旦片同彈牙大蝦。呢度午餐同晚餐時間真係兩個世界。晚餐食物精緻同店員態度都好好!

餐前小食-

椰青 $55

燒豬頸肉 $115

早前有朋友同我講過豬頸肉好好食,今日食完都真心大讚!

豬頸肉燒得夠香口惹味,仲好多汁爽口,完全唔覺油膩。

明爐香草蒸烏頭 $247

泰式炒金邊粉包蛋 $107

呢度午餐同晚餐時間真係兩個世界。
晚餐食物精緻同店員態度都好好!