個日食完晚飯,同朋友就去左食少少甜品,係旺角周街都係甜品店糖水鋪,但我至愛就係呢間「Joyful Dessert House」既甜品鋪,因為呢間又好食,價錢又公道合理,仲要有好多優惠添。😙🍧餐廳裝潢以簡單鮮明為主,內裡座椅尚算寬敞,每個座位下都有一個藤籃,放便放置手袋背包。今次點選了:「芒果拿破崙$62」、「燒菠蘿雪芭$54」、「紫薯心太軟伴雪糕$64」。🍰🍍🍨🍠🍮「芒果拿破崙」好高好大件既三層拿破崙,食落好香脆鬆口,每層都有蛋黃吉士,再配上好多芒果既果粒、芒果雪糕,又脆口又軟滑,口感豐富,份量適合2人進食。🍰「燒菠蘿雪芭」一片厚切的菠蘿,表面有一層經燒過既焦糖,賣相金黃色的,好吸睛,底下有菠蘿味既雪芭,酸酸甜甜咁,好開胃。不過要快手食,因為好快會溶嫁。🍍🍨「紫薯心太軟伴雪糕」心太軟焗得岩岩好,軟身唔會太乾,入面係紫薯醬,一切開紫薯醬就會流出黎,食落唔會太甜,紫薯迷一定會愛上,食時再配上香芋雪糕,一冷一熱食落好有層次,口感豐富。🍠🍮「餐牌」我已經影左上載至openrice既「餐牌」入面啦,方便大家查閱相關菜式。📋
個日食完晚飯,同朋友就去左食少少甜品,係旺角周街都係甜品糖水鋪,但我至愛就係呢間「Joyful Dessert House」既甜品鋪,因為呢間又好食,價錢又公道合理,仲要有好多優惠添。😙🍧
芒果拿破崙
燒菠蘿雪芭

2016-12-13
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
芒果拿破崙
燒菠蘿雪芭