2022-11-08 30 views
突然之間好想食韓國嘢,我同朋友呢晚嚟到女人街搵食,見到呢間鋪頭鋪仔細細假期都唔多人食,就試下佢係伏呀定係隱世美食啦真露焗蜆清酒煮蜆就聽得多,真露焗蜆真係第一次食,佢好有燒酒同埋牛油味,仲有啲蒜蓉同埋粉絲,啲蜆都冇沙,索哂個真露牛油汁,我淨係食蜆都唔夠仲要飲埋佢個湯添韓川燒肉拼盤(豬,牛,雞)上到枱已經幫你燒好仲調埋味,有少少辣辣地,三塊扒都好大塊,有個蠟燭喺底俾你慶住keep住熱,不過唔好燒得太耐啲肉會韌同乾,咁上下就可以剪開一舊舊肉,用生菜包住跟埋泡菜蒜片點埋醬一齊食,幾好味同埋幾飽呢間鋪呢個質素我會覺得佢係隱世美食嚟架,下次搵多啲朋友一齊嚟食試多啲佢唔同嘢先#foodie #旺角美食 #韓國菜 #hkig #hkfoodieblogger #hongkonger #foodblogger

真露焗蜆

韓川燒肉拼盤(豬,牛,雞)