2022-05-16
話說旺角新開咗間泰式火鍋放題,台式日式火鍋就成日食,泰式火鍋就真係少啲機會食,所以我哋就去咗試吓喇(19:30前離座價錢,120分鐘任食)A. 嚴選特級牛 $188B. 澳洲產頂級草飼黑安格斯 $228✅C. 澳洲產極選穀飼黑安格斯 $268我地最後揀左B餐,而湯底呢要青檸椰奶雞湯🍼🐔,湯呈奶白,飲落會有淡淡椰奶味,亦有雞喺裏面,青檸味一開頭唔算出,但煮愈耐,就會愈來愈酸😜整體嚟講都唔錯,味道似唔辣既冬蔭公,如果鍾意辣或者重口味,可先試其他🖐🏻餐廳用 QR code點嘢食,肉方面🥩淨係牛都有成5-6款,連牛脷、牛胸爽、肉眼都有,任君選擇👍🏻小食都有唔少選擇,有串燒🍖、芝士韓式辣醬脆皮年糕、炸芝士條、炸榴槤波等等,當然唔少得「滑」啦,其中川麻辣免治雞滑真係好唔錯,辣辣味好惹味🌶️除左邊爐,佢仲有個自助區👀,除咗一般丸同蔬菜🥬,仲有唔少特式泰國嘢食例如:流水蝦🦐、泰國菜(海南雞、泰式魚、咖喱蝦、泰式肉碎、🍍菠蘿炒飯等)、泰式甜品(椰汁糕、千層糕、雪糕🍦等)、各式火鍋配料、自製珍多冰、泰式奶茶🧋、龍眼冰等Overall當日我地平日夜晚食都多人排,建議訂位😉餐廳嘢食質素都好唔錯,選擇多,亦好多泰
(19:30前離座價錢,120分鐘任食)
A. 嚴選特級牛 $188
B. 澳洲產頂級草飼黑安格斯 $228✅
C. 澳洲產極選穀飼黑安格斯 $268
Overall
當日我地平日夜晚食都多人排,建議訂位😉餐廳嘢食質素都好唔錯,選擇多,亦好多泰式嘢,有興趣嘅朋友可以試吓
P.S. 可以揀要一人一鍋或者一個大鍋share,想坐卡位既朋友就要揀大鍋啦💡