第三站

Station 3 Cafe
2023-01-28 2881 views
係旺角返工的打工仔真係好幸福,Lunch無論想食咩,旺角都唔會令大家失望。今次我同同事想靜靜地食個Lunch,就去了一間網上人氣推介的Cafe。餐廳唔算好大,不過枱與枱唔會太迫,而且仲有不少board game可以玩,如果weekend約朋友上來玩幾個鐘都唔錯。Lunch有8個選擇,由健康的沙律、不同的意粉,到意大利飯都應有盡有。價錢平均$70-92,本身已經包餐飲,不過唔夠喉可以加多$38要多份沙律同埋蛋糕。去cafe唔少得打卡的飲品,可以邊玩boardgame邊解渴。今次我們都叫了乳酪飲品。黃色個杯係水蜜桃乳酪,綠色個杯係青蘋果乳酪,味道飲落酸酸甜甜,好開胃。除了Lunch Set,餐廳仲有不少小食,而呢份蜜糖芥末單骨雞翼比我想像中大隻,而且拎住骨頭就好似食雞髀咁。唔只啖啖肉,而且仲有埋肉汁,同我一樣為食的寶寶可以試一試。富有海量蟹肉的蟹肉雜菌忌廉闊條麵,唔只份量多,而且有超多蟹肉!忌廉的creamy口感,配埋蟹肉的鮮味,鍾意蟹的朋友唔好錯過哦!而我自己就比較鍾意食呢個煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵。闊條麵同蟹肉意粉一樣富有咬口,重點係個忌廉汁超香濃,整體非常夾。如果唔趕住走,可以邊食C

乳酪飲品:水蜜桃乳酪、青蘋果乳酪

煙三文魚野菌忌廉燴闊條麵

如果唔趕住走,可以邊食Cheese Cake(紐約芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕)邊玩board game,慢慢享受下同朋友的歡樂時光\(//∇//)\
芝士蛋糕:紐約芝士蛋糕、藍莓芝士蛋糕

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
Type of Meal
Lunch