2025-08-09
最近我同朋友去佐一間位於旺角嘅新派豆品店,我哋叫佐幾樣野,等我介紹一下開心果蛋餅呢個蛋餅真係好特別,裡面有開心果,咬落去香脆又有咸蛋味,配埋醬料簡直無敵!滷水豆腐滷水豆腐味道濃郁,口感滑溜,滷味入得好透,食落好有層次感。搭配啲青菜,簡單又健康。黑松露炒米粉呢個炒米粉好高級,黑松露嘅香味撲鼻,米粉炒得啱啱好,唔會過軟。每一口都有驚喜,真係值得一試!椰汁豆漿 呢個凍豆漿清新爽口,椰汁嘅香味好濃郁,飲落去好涼快,夏天飲最合適!泰茶麥芽桃膠豆腐花 呢個豆腐花好特別,泰茶味道香濃,麥芽同桃膠嘅口感搭配得剛剛好,食落去好有幸福感。凍楊枝甘露豆腐花呢個凍楊枝甘露真係夏日必食!豆腐花滑溜,配上甜甜嘅椰漿同水果,清爽又好食,食完心情都好好!老乾媽炒麵鐘意食辣既朋友一定要試下惹味既老乾媽炒麵,開胃既辣椒醬同有鍋氣既炒麵簡直係絕配👏。再加入少量炒熟既蔬菜絲,增添一份清爽口感杞子元肉紅棗黑糖豆漿呢個真心係滋補健康之選,呢款豆漿係特別做俾各位女豆粉,當然男士飲都覺得無問題~除左豆漿入味,入面仲有埋元肉,紅棗增加豆漿味道層次~滋潤香甜,啱曬乾燥秋冬季
開心果蛋餅
滷水豆腐