最近見到好多人食旺角呢間醬油蟹放題🦀!忍唔住同老公去試吓係唔係真係咁抵食😆!店內裝修好似韓國街頭大排檔🇰🇷,加埋背景音樂嘅韓文歌🎶,一邊食韓國嘢真係好有感覺啊😙!🦀醬油蟹放題 雄蟹$298/人 雌蟹$348/人我哋揀咗雌蟹套餐,第一輪上嚟嘅係雌蟹,碟上仲連住蟹蓋,啲蟹膏就係蟹殼裏面,味道超鮮甜㗎😋!之後追加嘅會係雄蟹,店員會推住載有醬油蟹嘅車仔,用夾放落我哋隻碟度。我哋追加咗幾次😆,將蟹肉整晒出嚟,再撈落紫菜飯度食🍙,真係超正呀!呢度嘅醬油蟹味道比起之前食開嘅有啲唔一樣,出面食嘅都係偏甜,而呢個比較辣味重啲🌶️,食得多都唔會覺得膩。仲有炸雞🍗、腸仔年糕串🍢、排骨湯🍲、紫菜飯🍙同罐裝飲品🥤,全部任飲任食㗎。排骨湯好飲,清甜嘅肉味,帶輕微嘅辣度,唔會太油膩。炸雞新鮮炸起熱辣辣,外脆內嫩,絕無乾柴感。腸仔香脆多汁,味道甜辣好滋味!年糕外層微脆,內裏炸得稍微硬身啲。平時食醬油蟹價錢都唔平,但呢間用呢個價錢就可以任食,真係超抵呀🤩!

🦀醬油蟹放題 雄蟹$298/人 雌蟹$348/人

2025-07-24