今日嚟食😋😋最近好Hit嘅韓式醬油蟹放題🦀🦀聽過佢個大名好耐啦 原來行過朗豪坊都有一間🥳即刻入去試吓 由於同朋友仔一早行街 五點去~所以好彩唔使排隊等位 但留意番🤣放題係5:30先開始的 所以我哋等多半個鐘先入去食😋😋坐落枱落單 醬油蟹🦀好快送到 唔會好似出面放題咁勁慢拖慢出道上菜🙈服務員仲真係韓國人添👍🏻熱心有禮貌 會主動問你要唔要醬油蟹🦀🤭本身諗住呢個價錢食兩隻已經贏咗 出面求其一間舖頭都要兩百幾蚊一隻醬油蟹 而家300幾係咪食兩隻已經抵返🥳🙌🏻仲要都高質蟹肉鮮甜 新鮮😋唔會霉晒擺咗好耐嗰種 如果揀蟹乸🦀仲爆高添 如果唔鍾意多高嘅朋友仔可以揀蟹公🦀🙌🏻另外仲有炸雞任食😋 本身都抱住係陪跑心態 點知意外又好食 好脆仲好食過家鄉雞🙈仲有年糕主食丫煮紫菜飯嗰啲任食 😋仲有個辣辣地嘅薯仔排骨湯🍅🥔呢排骨普通啦但個湯好好飲😋辣辣地 飲得出係真材實料好足料健康啊👍🏻 不過我個人Focus都係醬油蟹🤭食兩隻已經贏晒㗎啦 我一定要再去食😋🙌🏻因為主要係朗豪坊地點就腳❤️👍🏻而家啲人d人成日返大陸😪時間成本🕰️車錢都無謂啦🙂‍↔️香港人支持香港經濟 🔥💪🏻❤️❤️
今日嚟食😋😋最近好Hit嘅韓式醬油蟹放題🦀🦀

• BINGO特製紫菜包飯
  • 甜辣炸雞配香腸年糕串
  • 醬油蟹
  • 蜂蜜黃油炸雞
記得第一次吃醬油蟹是在韓國旅行時,令人很懷念,所以今次特別去了韓國料理餐廳【Bingo and Cook】吃醬油蟹,感覺很有地道韓國風味。餐廳位於朗豪坊商埸內,地點非常方便就腳,餐廳主打韓式炸雞、醬油蟹、海鮮鍋等韓國料理,店內裝潢以地道2000年代韓式大排檔風格為主,店內的紅色膠檯膠櫈及擺設更是神還原路邊攤風貌,讓人感覺置身於韓國街頭,營造出懷舊的韓式氛圍。【醬油蟹 2隻套餐 (跟紫菜飯)】(HK$382)套餐有兩隻蟹醬油蟹,醬油蟹調味腌制後蟹肉都吸收了醬油的味道,不會過鹹,蟹膏入口即化,透明色的蟹肉肉質鮮甜亦不會覺得腥,入口無苦澀及泥味,跟餐還有一碗紫菜飯,配上啖啖蟹膏,特別適合用來拌飯。【排骨塔鍋】(HK$268) + 【綜合配料】 (HK$40)由很多塊大排骨堆砌成火山的造型,感覺份量夠三個人分來吃,店員會幫忙剪開排骨,方便再慢慢用火鍋爐再煮到入味來吃,肉質入口很軟腍,不會油膩,配上自家甜酸口味的醬汁,很惹味。【芒果鮮果米酒】(HK68) (左)韓國人出名喜歡酒,除咗燒酒受歡迎外,米酒都一樣受歡迎,加入芒果味道的米酒,酸酸甜甜消滯又解膩。【蜜桃菠蘿茶】(HK38) (右)有蜜桃香

【醬油蟹 2隻套餐 (跟紫菜飯)】(HK$382)

醬油蟹 2隻套餐

排骨塔鍋
【芒果鮮果米酒】(HK68) (左)

【蜜桃菠蘿茶】(HK38) (右)
有蜜桃香味及菠蘿的味道,不太甜,透心涼的飲品。

2025-06-01
Lunch
醬油蟹 2隻套餐
排骨塔鍋
位於旺角朗豪坊10樓的「Bingo & Cook」,係一間裝修充滿韓國氣氛的韓國菜餐廳🇰🇷座位寬敞,感覺舒適餐牌選擇頗多元化,設有多人套餐。四人套餐價值$588,當中包括麵、熱鍋、炸雞或煎餅及四杯飲料烤牛肉水冷麵炎炎夏日食返碗韓式水冷麵就正啦!冷麵口感Q彈,頗煙韌~配上青瓜絲、生菜碎及牛肉碎,清新滋味泡菜豬肉鍋熱鍋份量足夠多人共享~當中配料有原條韓國泡菜、五花豬腩肉、年糕、洋蔥絲、韭菜及豆腐等等,香濃微辣,整體味道同口感都好豐富原味炸雞(半份)配芝士雞球韓式原味炸雞金黃香脆,唔油膩,皮脆肉嫩又多汁,勁好食Bingo特製紫菜包飯餐廳招牌特製Bingo紫菜包飯,內含芝士、牛肉、醃蘿蔔、青瓜、甘筍絲及牛蒡,餡料仲多過飯,口感層次多元化,正呀!無糖可樂蜜桃菠蘿茶&芒果忌廉溝鮮奶兩款特飲冰凍可口,唔會太甜,清新解膩

烤牛肉水冷麵

泡菜豬肉鍋

原味炸雞(半份)配芝士雞球

韓式原味炸雞金黃香脆,唔油膩,皮脆肉嫩又多汁,勁好食

Bingo特製紫菜包飯

無糖可樂

蜜桃菠蘿茶&芒果忌廉溝鮮奶

兩款特飲冰凍可口,唔會太甜,清新解膩
$250 (Lunch)
2025-04-04 1786 views
今晚同朋友約好到旺角朗豪坊Bingo & Cook一齊食飯聚下舊。好彩訂左位,都好滿座下。入到去店員好快set好位,俾定餐前小食泡菜。食住睇餐牌啦,自己掃QR code落單方便快捷。我們點了豬肉泡菜湯跟飯,炸豬扒紫菜包飯,蒜香醬油炸雞配香腸年糕串,海鮮煎餅,部隊鍋。店內有著韓國街頭式佈置,非常有韓國感覺。豬肉泡菜湯跟飯:泡菜香口,豬肉肥瘦得宜有口感肉質又好。加埋豆腐辣度十足,配合飯一起吃簡直一流。醃蘿蔔同泡菜都值得一讚。炸豬扒紫菜包飯:飯卷芝麻油香令到成個菜式都提昇,豬扒香口加上醃蘿蔔青瓜豐富了味蕾。蒜香醬油炸雞配香腸年糕:外脆內嫩滑,而炸雞冇多餘既油從而做到不油膩既效果。鮮嫩雞肉肉質好多汁,蒜香醬油平衡得好好,令到入口時非常香口。香腸年糕串就香腸燒得脆口肉香,年糕內軟又煙韌口感好好。海鮮煎餅:煎得香脆可口粉不會過厚,配料蔥,紅椒,韭菜皆能將味道層次提升,加上有咬口既魷魚令口感味道更佳。部隊鍋:傳統式做法有五花腩,午餐肉,芝士腸,年糕,魚糕,豆,大量新鮮蔬菜仲有芝士。混合起來煮埋公仔麵,樣樣食d爽呀。可以自行加辣。今晚有枱食客生日,店員慶生氣氛高漲連帶我們都感覺到好氣氛,今晚都滿晒座。
店內有著韓國街頭式佈置,非常有韓國感覺。
醃蘿蔔

泡菜

豬肉泡菜湯跟飯

炸豬扒紫菜包飯

蒜香醬油炸雞配香腸年糕

海鮮煎餅

部隊鍋

2025-04-03
$190 (Dinner)
醃蘿蔔
泡菜
豬肉泡菜湯跟飯
炸豬扒紫菜包飯
蒜香醬油炸雞配香腸年糕
海鮮煎餅
部隊鍋
1K
最近醬油蟹放題大熱,分別考慮了幾間,見這間評價很好,今天來一嚐究竟。放題分別可選價格不同的雄蟹和雌蟹餐,一小時任食雌蟹餐$348, 雄蟹餐$298,雌蟹餐在第一輪會先品嚐雌蟹,其後任點的是雄蟹。坐下後會先奉上一碟雌蟹和熟食。熟食分別有炸雞,年糕香腸串和排骨湯。雌蟹肉質結實多膏,味道鮮美,加上醬油的鹹鮮,單吃已好好吃,配上紫菜飯更可減膩。第二輪的雄蟹雖然沒有膏和殼和尺寸比雌蟹小,但味道不輸雌蟹,肉質軟糯,送麻油紫菜飯一流。炸雞酥脆可口,沒有死實,但要保留實力吃蟹,淺嚐便可。排骨湯沒有因放題關係偷工減料,湯裝滿滿的排骨和配料,排骨軟腍,第二輪order更附上了麵條。另汽水可用App點,也是無限量提供。一個小時看似很快,但感覺也很足夠品嚐到想吃的東西,滿足了。最後還送了一串冰糖葫蘆,令我回憶起在明洞街頭吃到的,感覺很有風味。

平時醬油蟹一隻都勁貴,而家竟然有1小時醬油蟹任食放題即刻狗衝!我哋嗌咗$348雌蟹任食套餐~可以無限添加醬油蟹、烏冬炒年糕、炸雞、紫菜飯、年糕香腸醬油蟹第一輪係有殼,之後都冇~之後會偏咸少少,冇一開始咁鮮,但都唔腥。而且雌蟹套餐,第二輪上嘅都會係公蟹~醬油蟹甜甜地唔會係死鹹嗰種,幾好食!要注意嘅係限時1小時係由入座嗰下開始計!!所以坐低就最好盡快叫喇!不過出醬油蟹嘅時間都好快,唔會拖時間~絕對可以一試!
我哋嗌咗$348雌蟹任食套餐~
可以無限添加醬油蟹、烏冬炒年糕、炸雞、紫菜飯、年糕香腸
2025-08-03 0 views
店內裝修走韓式工業風,有開放式廚房,座位闊落,坐得舒服。牆上有打卡燈飾,氣氛熱鬧又有韓國feel,適合打卡同成班朋友聚會,任食套餐1小時,有分蟹公蟹乸,,醬油蟹加了數轉,我就認為好飽了。1. *醬油蟹* 蟹超新鮮蟹膏勁足鮮橙紅色一眼便看到😆醬油味濃,完全沒有臭腥味,蟹蓋配紫菜飯食一流。2. *腸仔炒年糕* 年糕煙韌,烏冬入味,微辣好開胃。3. *炸雞* 外脆內嫩,甜辣好惹味,最重要是雞肉嫩滑。4. * 排骨湯*底清甜濃郁,排骨炆得腍滑,啖啖肉超入味,飲完暖笠笠~5. *紫菜飯* 飯粒煙韌,紫菜香,包蟹膏食最正。6. *罐裝飲品* 食過重口味再嚟罐冰涼汽水,超爽。

1. *醬油蟹*

2. *腸仔炒年糕*
年糕煙韌,烏冬入味,微辣好開胃。

3. *炸雞*
外脆內嫩,甜辣好惹味,最重要是雞肉嫩滑。

4. * 排骨湯*
底清甜濃郁,排骨炆得腍滑,啖啖肉超入味,飲完暖笠笠~

5. *紫菜飯*
飯粒煙韌,紫菜香,包蟹膏食最正。

6. *罐裝飲品*
食過重口味再嚟罐冰涼汽水,超爽。
Dinner
今次到旺角逛街後路經 Bingo & Cook,被韓系街頭風裝潢吸引,決定入去一試。餐廳環境寬敞、坐位舒適,整體氣氛輕鬆不迫人。主打韓國料理,試咗幾款推介菜式:🦀醬油蟹:味道鮮香,醬汁入味,蟹膏飽滿,配白飯吃非常惹味🍖排骨湯:清甜不油膩,排骨炆得夠腍,湯味有層次🍗韓式炸雞:外皮香脆,炸得乾身不油,內裡雞肉嫩滑,口感豐富🍢年糕香腸串:醬汁甜辣開胃,年糕煙韌、香腸煎得香口,有韓國路邊攤的感覺加上白飯與韓式罐裝汽水,一餐份量剛好,味道與擺盤都有水準。價格合理,人均約 $150-$200,屬於中價位但性價比高。總結:味道佳,環境好,服務親切,是旺角區內值得一試的韓式選擇。

主打韓國料理,試咗幾款推介菜式:

🦀醬油蟹:味道鮮香,醬汁入味,蟹膏飽滿,配白飯吃非常惹味

🍖排骨湯:清甜不油膩,排骨炆得夠腍,湯味有層次

🍗韓式炸雞:外皮香脆,炸得乾身不油,內裡雞肉嫩滑,口感豐富

2025-08-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
2025-07-31 0 views
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖🍴用QR code落單🤵🏻🤵🏻‍♀️侍應好nice👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~✨醬油蟹&蝦套餐🦐🦀爆膏、蟹肉鮮甜嫩滑、醬油味道適中🦐鮮甜嫩滑、有彈性✨海苔飯🍚香甜又粒粒分明,配上紫菜,別有一番風味🐓🥣雞湯好暖胃和飽到感,🐓很容易將骨與肉分開,肉質嫩口又可以變成泡飯👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

📍 旺角亞皆老街8號朗豪坊10樓21-26號舖

🍴用QR code落單

🤵🏻🤵🏻‍♀️侍應好nice👍🏻

✨醬油蟹&蝦套餐🦐
🦀爆膏、蟹肉鮮甜嫩滑、醬油味道適中
🦐鮮甜嫩滑、有彈性

✨海苔飯
🍚香甜又粒粒分明,配上紫菜,別有一番風味

🐓🥣雞湯

2025-07-31 0 views
今日朋友約我去旺角朗豪坊吃晚餐,朋友知道我喜歡食醬油蟹,就提議去Bingo & Cook品嚐美味韓國菜,我朋友介紹除咗醬油蟹好好食,還有排骨鍋香濃入味,是許多顧客必點的招牌菜,而涮涮牛肉鍋則由新鮮的牛肉片搭配各式配菜,讓人感受到韓式火鍋的獨特風味。這間餐廳以2000年代韓式大排檔風格為主題的韓國餐廳,營造出懷舊的韓式氛圍。餐廳餐牌嘅食物款式都很多,有餐廳推薦、設定選單、無限量醬油蟹、韓醬油海鮮、韓式火鍋、特色菜單、韓式燉排骨、韓式炒年糕、韓式無骨炸雞、韓式煎餅、韓式麵、湯品、紫菜包飯、甜品、飲品,我當然選任食醬油蟹餐,任食餐單有醬油蟹、排骨湯、炸雞、年糕香腸串、紫菜白飯、罐裝飲品,來這裏食落都以為自己去咗韓國。🦀️醬油蟹(蟹乸)蟹肉呈果凍般滑嫩,肉質鮮嫩,蟹膏滑潤,湯汁濃郁,膏腴豐厚如奶油,蟹黃黏稠帶顆粒感,蟹殼易剝,吸吮時醬汁與蟹肉融合,略帶黏唇感,醬油鹹鮮為主導,透出甜味與淡淡酒香,蟹肉自帶海洋鮮甜,後味更鮮,好有風味特色。 🐮排骨湯排骨燉至軟爛,肉纖維一咬即散,骨髓滑膩,湯底清澈而濃郁,醇厚肉香為基底,辣椒粉提味,飲落好有鮮味及只有微微辛辣感。 🐔炸雞外皮酥脆帶明顯顆粒感,香辣

🦀️醬油蟹(蟹乸)

🐮排骨湯

🐔炸雞
外皮酥脆帶明顯顆粒感,香辣醬汁包裹下仍保持脆度,炸雞冇骨,雞肉嫩滑多汁,香辣的醬汁與炸雞的酥香相互交融,微甜中帶有辣味,非常開胃。

🌟年糕香腸串
年糕Q彈外脆內糯,嚼勁強,香腸香脆彈牙多汁,表面微焦脆,醬汁黏稠附著力高,甜辣交織,香腸的煙熏味道與年糕的米香令人食得愉悅。

🍚紫菜白飯
米飯松軟,紫菜酥脆輕盈,咀嚼時有「沙沙」聲,冷熱皆宜,白飯淡甜帶米香,紫菜鹹鮮香味濃郁,白飯的清香與紫菜的鹹香相互融合,簡單卻令人滿足。

這間餐廳食物質素高,真材實料,廚師用心烹調,入口好味道,店員服務態度又好,好值得向大家推介來食。
2025-07-31 0 views
大癲,竟然可以用一隻半醬油蟹嘅價錢食到任食!昨晚去完真係震驚到合唔埋嘴😱 餐廳裝修超正,好似去咗弘大街頭大排檔!霓虹燈閃閃爍爍、韓式路牌、水泥牆配鐵藝椅,連韓文海報都貼到滿牆!真係正宗韓國街頭,打卡超靚🦀1小時醬油蟹放題$298雄蟹 | $348雌蟹🔶 醬油雌蟹雄蟹金黃色嘅蟹膏咸鮮回甘~配埋紫菜飯撈埋食真係一絕!我一個人就KO咗4碗飯!完全停唔到口!留意番,雌蟹只有第一輪🥹 之後無限添加的只有雄蟹,不過個蟹膏都絕對值得食!雄蟹的肉質都好鮮甜。店員都refill得好快,我直接將蟹肉唧落碗紫菜飯,一個鐘頭內真係可以食好多好多隻蟹!🔶 辣醬蟹除咗原味仲可以食辣醬風味,飽滿嘅蟹肉裹透韓式辣醬,辛辣暴擊但又唔會過份嗆喉!🍗 其他必試配菜:年糕香腸串腸衣焦脆,配埋年糕甜辣醬,韓式街頭小食嘅精髓完全展現!韓式炸雞外皮脆到有咔嚓聲,食完一件想食第二件!排骨湯軟骨一抿就脫骨,湯底清甜暖胃,係完美嘅解膩神器!紫菜飯無限任添!撈蟹肉食最爽🍚汽水任飲真係別客氣,我哋飲咗成6罐!

🦀1小時醬油蟹放題
$298雄蟹 | $348雌蟹

🔶 醬油雌蟹雄蟹

🔶 辣醬蟹

🍗 其他必試配菜:
年糕香腸串
腸衣焦脆,配埋年糕甜辣醬,韓式街頭小食嘅精髓完全展現!

韓式炸雞
外皮脆到有咔嚓聲,食完一件想食第二件!

排骨湯
軟骨一抿就脫骨,湯底清甜暖胃,係完美嘅解膩神器!

紫菜飯
無限任添!撈蟹肉食最爽🍚

汽水任飲
真係別客氣,我哋飲咗成6罐!

又俾我發現一間醬油蟹放題!建議大家揀蟹乸放題😆第一輪記得要兩隻蟹乸!因為有膏!而蟹公得肉💁🏻‍♀️因為有膏先可以製造到一碗醬油蟹痛風飯😍但第二輪就唔提供蟹蓋🙅🏻‍♀️但就記得繼續加點醬油蟹!我鍾意擠晒啲肉係紫菜飯度😌再拌飯食‼️牛骨湯辣辣地,味道很韓風,肉質炆到很腍👍🏻香腸年糕串必食🍢好味道食咗兩串😂炸年糕口感很Q彈!香腸就一定好味😆而炸雞一口咬下去肉質很嫩很juicy😋

牛骨湯辣辣地,味道很韓風,肉質炆到很腍👍🏻

最近見到好多人食旺角呢間醬油蟹放題🦀!忍唔住同老公去試吓係唔係真係咁抵食😆!店內裝修好似韓國街頭大排檔🇰🇷,加埋背景音樂嘅韓文歌🎶,一邊食韓國嘢真係好有感覺啊😙!🦀醬油蟹放題 雄蟹$298/人 雌蟹$348/人我哋揀咗雌蟹套餐,第一輪上嚟嘅係雌蟹,碟上仲連住蟹蓋,啲蟹膏就係蟹殼裏面,味道超鮮甜㗎😋!之後追加嘅會係雄蟹,店員會推住載有醬油蟹嘅車仔,用夾放落我哋隻碟度。我哋追加咗幾次😆,將蟹肉整晒出嚟,再撈落紫菜飯度食🍙,真係超正呀!呢度嘅醬油蟹味道比起之前食開嘅有啲唔一樣,出面食嘅都係偏甜,而呢個比較辣味重啲🌶️,食得多都唔會覺得膩。仲有炸雞🍗、腸仔年糕串🍢、排骨湯🍲、紫菜飯🍙同罐裝飲品🥤,全部任飲任食㗎。排骨湯好飲,清甜嘅肉味,帶輕微嘅辣度,唔會太油膩。炸雞新鮮炸起熱辣辣,外脆內嫩,絕無乾柴感。腸仔香脆多汁,味道甜辣好滋味!年糕外層微脆,內裏炸得稍微硬身啲。平時食醬油蟹價錢都唔平,但呢間用呢個價錢就可以任食,真係超抵呀🤩!

🦀醬油蟹放題 雄蟹$298/人 雌蟹$348/人

2025-07-24
2025-07-29 0 views
今次去到呢間韓國餐廳,地點方便,一去到餐廳門口,門面可以話係五光十色,加埋霓虹燈效果,超有氣氛!泡菜豬肉鍋 作為大食人士,見到隔離枱嘅鍋勁大份,我地第一時間就嗌返個泡菜豬肉鍋。呢個鍋真係好多料,豆腐豬肉泡菜堆到滿晒,四個人食應該都食唔晒,仲要入晒味,啲豬肉肥瘦得宜,好正!炸雞年糕串 聽講呢度除咗醬油蟹之外,啲炸雞都好出名,所以我哋嗌咗個無骨甜辣醬炸雞。估唔到嘅係,每一塊雞都又嫩又滑,兼外皮脆卜卜,但唔係好硬,好易入口,配埋啲甜辣醬,好滋味。我一開始以為,炸雞出色,上面啲年糕腸仔串就唔會太有特色,但啲年糕煙煙韌韌,比起其他一啲都唔遜色。紫菜包飯唔知點解呢度樣樣嘢都好大份,我冇諗過呢個紫菜包飯會咁多,啲飯包得都算薄,但係就爆晒餡,我覺得可以一試㗎,雖然餐廳主打醬油蟹,但其他菜式都好好食,最啱三五知己約埋一齊過嚟食飯。飲品(青提米酒&蜂蜜紅棗茶)老實講,食完上面嗌嘅嘢都已經飽到塞都濕唔落,不過嚟到韓國嘅餐廳點少得米酒,我個朋友比較特別,嗌咗個蜂蜜紅棗茶,本身仲笑佢傻傻地,點知我偷飲咗啖,發現都幾好飲,唔會太甜。至於我嘅青提米酒,唔使講一定係讚嘅,飲完即刻覺得大滿足,清爽得黎又消滯,一定要飲!

泡菜豬肉鍋

炸雞年糕串

紫菜包飯

飲品(青提米酒&蜂蜜紅棗茶)
滯,一定要飲!
2025-07-26 173 views
成日聽朋友講醬油蟹好鮮甜,去韓國必食😎但一直都唔敢試,今次去咗朋友介紹呢間BINGO N COOK 既醬油蟹放題😬除左醬油蟹,仲有其他熟食任食任飲🤗餐廳環境裝修好有心機,好似置身於韓國大排檔🥰1. 醬油蟹放題 (雄蟹$298/雌蟹$348)放題套餐包咗一小時內無限追加雄蟹、炸雞、排骨湯、腸仔年糕串同罐裝飲品😬要注意只有第一碟係有蟹蓋🫢雌蟹勁多膏好吸引🤩第一次食好有驚喜😋蟹膏同蟹肉一啲都唔腥,夠鮮甜👍🏻送紫菜飯一流🤤炸雞新鮮熱辣辣,皮脆肉嫩😍排骨湯微辣,豬肉味濃🐷一直都鍾意食腸仔年糕串😝呢度可以食返之前韓國食過嘅味道🥹好滿足😆

1. 醬油蟹放題 (雄蟹$298/雌蟹$348)

• 醬油蟹