2023-05-06
由於好耐冇食韓燒,今晚約咗朋友去旺角試吓呢一間任飲任食嘅放題!餐廳位於旺角兆萬中心13樓! 去之前都做咗好多資料蒐集,見到呢一間餐廳都有好多唔同嘅好評,所以我同朋友都好期待去呢一間餐廳度食飯好多人都話旺角呢棟餐廳係勇者塔,今晚就去試吓係咪真 我哋就要訂咗八點嘅枱,點咗中間set B,每位$318!見到餐牌都包咗好多種唔同我哋鍾意食嘅海鮮同肉! 事不宜遲即刻去試吓!餐廳主要播kpop,好多首我哋都識一坐低,店員會為我哋倒上蛋漿,同埋介紹每一種醬汁 服務嚟講非常貼心,店員亦都好有禮貌 餐廳落單係寫數目,寫好就比店員就可以!首先推介嘅小息有幾種,我就幾鍾意佢嘅韓式炒粉絲,因為放題,所以店舖都唔會比好大份,韓式粉絲有好香嘅麻油味,煙煙韌韌係我最鍾意嘅口感,調味亦都非常適中我哋亦食咗每人一件韓式炸雞,韓式炸雞配上酸辣醬,味道非常獨特炸雞亦都熱辣辣、唔係預先炸好,有少少喜出望外嘅感覺 肉類嘅方便就比較推介 香草五花肉同埋牛舌香草五花肉每一件都非常厚切,再配上香草汁 五花肉夾埋生菜食,就唔會咁油膩,再加埋泡菜簡直係一流 由於五花肉好好食,我哋叫咗兩轉 牛舌亦都非常高質,口感做到軟嫩多汁又有嚼勁,我配
肉類嘅方便就比較推介 香草五花肉同埋牛舌香草五花肉每一件都非常厚切,再配上香草汁 五花肉夾埋生菜食,就唔會咁油膩,再加埋泡菜簡直係一流 由於五花肉好好食,我哋叫咗兩轉 牛舌亦都非常高質,口感做到軟嫩多汁又有嚼勁,我配埋中間嘅韓式辣醬,食完一件又一件 最近亦都非常好食,煎香左再夾生菜,又係一個唔錯嘅選擇
海鮮方便我哋都試咗幾款,每一隻蜆都非常大隻,油蛤每一隻都開到,大概燒三至五分鐘就食得,每一隻都好大粒肉正!帶子就給爽口彈牙嘅,一粒一啖
嘢飲就有好多唔同韓國色彩嘅嘢飲,仲有兩款韓式啤酒!今晚我就冇揀到啤酒,主要飲青檸梳打同埋烏龍茶 而家follow佢哋IG, 仲可以任食雪條 我最後都食咗一條雪條 雪條都係以韓式甜點為主 總括嚟講用餐經驗都愉快,有機會會再返嚟幫襯,CP值非常高