2018-05-18 167 views
話明係Girl talk,緊係搵一間旺中帶靜,坐得舒服又唔限時的食肆,HeSheEat正正合晒我哋心意。店舖頗大,內有不同組合的枱椅,可以少少哋兩個人食,亦都可以一大班十幾個人去食,唔錯唔錯。頭盤叫了炸蘑菇釀雞肉,估唔到蘑菇都可以炸,炸過的蘑菇非常香脆而且唔油膩,出面脆入面就依然Juicy,配上黑松露蛋黃醬,唔錯唔錯;而且還配有少量沙律菜,感覺平衡。燒美國牛肉胡麻醬沙律,燒過的牛肉軟綿綿,又滑又有牛味;而且還配有少量沙律菜,是不錯的頭盤。主菜叫了海鮮意大利飯,海鮮有青口、大蝦、帶子及魷魚,海鮮火候煮得剛剛好,令海鮮又滑又Juicy;意大利飯粒粒分明,軟堅適中,而且粒粒掛上番茄湯,推介。春雞黑松露意大利飯,雞有兩大件,雞醃得入味,雞脾肉嫩滑;意大利飯粒粒分明,軟堅適中,黑松露醬分量很多,粒粒飯都充滿黑松露醬,正。依度最好的就係頭盤主菜出品唔錯,而且甜品都出名,咁就唔駛食到一半轉場。藍苺芝士蛋糕的芝士鬆軟濃郁,配上滑滑的藍苺泡抹,唔錯。雲尼拿士多啤梨奶凍,士多啤梨雪糕該是雪芭,好fresh;奶凍滿滿雲尼拿籽,滑滑的,亦都唔會太甜,正。
炸蘑菇釀雞肉
燒美國牛肉胡麻醬沙律