銅鑼灣嘅京都廣場,最近有一間人氣放題,開咗冇幾耐已經晚晚爆刻七彩!今晚約咗幾個老友一行四人,決定上去踩場,睇下係咪真係咁正。搭地鐵過嚟真係超方便,銅鑼灣站C出口對到正,搭電梯上10樓,一出電梯門,已經見到佢全場爆滿⋯⋯店員好客氣咁話,如果要等就要九點鐘之後第二輪先至會有位供應,冇計啦,一場黎到,點都要試吓㗎啦,放題大家食唔少,灜豐除咗基本日式刺身,燒物外、仲有泰式小食、升級加$88 ,更加可以任飲生啤,任食即開生蠔。咁旺場唔通真係好抵食?心唸第二樣野唔使講,淨係食物流轉得快,自然就特別新鮮啦,呢個係必然嘅定律。等左15分鐘左右,終於可以入座了,店員簡單介紹佢哋落單嘅方式,係用手機掃描枱面的QR Code,既方便又環保,仲可以睇到order嘅情況,嗱,咪同我講如果冇手機又點算呀?(不過我諗如果你真係冇手機,店員可以用佢嘅手機幫你落單嘅)入返正題,食日式放題,梗係要盡快為皮先,要為皮,又點少得食刺身,即刻用手機點返一大盤刺身食下先,唔使3分鐘,大大盤刺身已經送上。飲品方面係自助形式,大部份你想要嘅都有供應,連啤酒都係任飲,真係夠晒大方。食咗三個Round 刺身之後,就梗係開始食其他野啦,種

食咗三個Round 刺身之後,就梗係開始食其他野啦,種類真係好多!
燒物、炸物、天婦羅,一應俱全。
天婦羅,牛柳粒,蟹子沙律,辣酒花螺,雞軟骨,燒菠蘿,軟殼蟹手卷,全部我都要食齊,我一定唔會放過你哋㗎!

仲有泰式食物供應,炸蝦餅,無骨鳳爪,蝦醬通菜,問你點頂。

特別呢個燒原條秋刀魚,絕對絕對好有水準,誠意推介,千祈咪錯過。

放題有即開生蠔,真係唔係度度有,係愛爾蘭生蠔,海水味濃,非常新鮮,入口Creamy,咁新鮮,根本唔使加任何醬汁,吱幾滴檸檬汁提升味道層次已經足夠。

1664支裝啤酒已經係高成本嘅表現,估唔到佢哋仲有1664生啤供應,任斟任飲,真係乜本都返晒黎啦,呢間放題款式多,價錢平,我哋未食完,就已經諗定下次幾時再嚟,理由很簡單:抵食
2018-07-03
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$250 (Dinner)