2022-12-11
今日同朋友係附近行街,接到呢間餐廳既傳單,見到款式好多,仲要日韓式食物兼備,正好我地兩個都好餓,一於大拆一餐。一坐低店員就叫我地先填左呢三張先,其他就Scan QR code再落單。見到已經覺得興奮,有咁多野食揀。期間限定料理可以三選一,我地揀左芝士部隊鍋,另外仲可以按人頭叫生蠔同海膽,好少放題有得叫呢啲。韓式芝士部隊鍋,部隊鍋應有既配料佢都有齊:年糕、午餐肉、芝士腸、火腿片同大量娃娃菜,重點係另外仲附有一包辛辣麵,唔係普通公仔麵,而係辛辣麵,即刻加哂分。刺身當然係放題既重頭戲,師父將切身砌得好有心機,成隻刺身船好靚,忍唔住多打幾張卡,每種刺身都好厚身,種類亦好多,除左一般既三文魚甜蝦果啲外,仲有泰式生蝦、鯛魚等唔係度度有既刺身。海膽同生蠔當然係重點,生蠔都算大隻,而海膽亦唔會腥苦,仲可以+$99任食生蠔海膽,真係超級扺食,但我地想留肚試其他食物就無加到。黎個生蠔大特寫先,真係見到都覺得好吸引。海膽同樣黎個特寫,雖然份量唔多,但叫做可以過下口癮。壽司既選擇同樣非常多,每一件都小巧精緻,可以試好多好多款,花之戀同三文魚籽花之變當然係必點,牛油果軟殼蟹巷同芝士鰻魚巷亦都同樣推介。炸物係今餐
黎個生蠔大特寫先,真係見到都覺得好吸引。
海膽同樣黎個特寫,雖然份量唔多,但叫做可以過下口癮。
炸物係今餐最驚喜既,一般放題既炸物都會好厚粉而且味道一般,但呢度既炸物幾出色,芝麻雞翼一如以往好食,而韓國炸鮮奶同日本芝士年糕亦相當好食,係真係可以用好食黎形容,炸年糕好軟糯,炸鮮奶好清甜。
仲有大量唔同款式既料理同燒物,有韓式、有日式,仲有埋川式添。
燒蠔同鹹蛋黃金蝦係我比較推介既,鹹蛋味好夠,蝦都幾大隻。
日式燒牛舌亦係比較出色既一款,牛舌好稔好軟熟。
飲品種類唔算好多,但當然亦都唔算少,汽水、果汁、茶類都有。
PS:地下既lift無得直接上黎,要先搭電梯上三樓,再係三樓轉lift上去