2021-09-26
悄悄食堂 @ 2021年9月 (星期六午餐)食物 ❤️❤️❤🤍🤍(日式定食、甜品) 環境 ❤️❤️❤️🤍🤍(榻榻米、餐枱、bar枱)服務 ❤️❤️❤🤍🤍(正常)攞位 ❤️❤️❤🤍🤍(要上官網訂位)交通 ❤️❤️🤍🤍🤍(雷生春斜對面)翻兜 ❤️❤️🤍🤍️🤍呢間日式餐廳位於太子同深水埗之間,睇啲人comment話要book,約一星期前book枱都ok。1️⃣ 午餐有3個set揀,主菜有3個選擇:魚+白飯($158)、豬+白飯($130)及茄子+冷麵($138)。我哋揀咗魚同茄子。有兩份前菜(本地農場醬油漬節瓜+日本小青瓜),唔包餐飲。😎去日本餐廳,最鍾意叫銀鱈魚西京燒,通常都係肉質嫩滑、有光澤同juicy。至於呢間,魚身比較瘦、冇油光。咁啱個位對住open kitchen,👀見佢哋係預先煎好一盤魚塊,收到order就會用焗爐加熱。😋反而佢哋個炸茄子,好有驚喜,炸得好脆好新鮮,好厚身。梅子冷麵係粉紅色,同線麵一張幼滑,本身冇味,用食沾麵方法,沽一下檸檬柚子醋湯,份外開胃。2️⃣ 加咗個法式青蘋果撻($65)。都幾細件,勝在有幾片蘋果。環境餐牌
食物 ❤️❤️❤🤍🤍(日式定食、甜品)
環境 ❤️❤️❤️🤍🤍(榻榻米、餐枱、bar枱)
服務 ❤️❤️❤🤍🤍(正常)
攞位 ❤️❤️❤🤍🤍(要上官網訂位)
交通 ❤️❤️🤍🤍🤍(雷生春斜對面)
翻兜 ❤️❤️🤍🤍️🤍
銀鱈魚西京燒