🍽️ 紅葉茶屋 📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖-終於終於開始派帖啦🥰🥰今日約咗好姊妹,派人生第一張帖❤️❤️❤️於是約埋一齊食呢間靚靚嘅日系餐廳😋😋💫和牛肉壽喜燒定食( $178 )和牛肉軟嫩香滑,壽喜燒香甜,尤其是牛肉吸晒壽喜燒嘅味道😍😍😍超好送飯!再加上有溫泉蛋😙😙濃郁嘅蛋香配上軟滑多汁嘅牛肉,成個定食令人好滿足呀!另外定食仲有配味噌湯同埋開胃小菜,好足料👍🏻👍🏻 Menu上面仲有寫可以任添白飯🤣🤣啱晒唔同人士嘅需要😆😆💫火炙·刺身三文魚茶漬飯( $148 )茶漬飯可以自己揀配咩湯,我哋就揀咗鰹魚昆布湯😍😍除此之外仲可以選擇濃郁嘅蝦湯🦐🦐無論係火炙定係刺身,三文魚都一樣咁鮮嫩😝😝珍珠米再配埋香濃嘅鰹魚昆布湯,食落好有和風嘅感覺👍🏻👍🏻👍🏻💫士多啤梨窩夫( $68 )窩夫即叫即做,外脆內軟糯🥰🥰加埋大量嘅士多啤梨、果醬、冰凍嘅雪糕同埋穀物脆脆,令口感非常豐富😍😍份量啱啱好😚😚💫雜莓香橙紅茶(跟餐加$20 )雜莓同香橙嘅味道好濃郁,但係完全唔甜㗎 !可以按自己嘅喜好加糖漿👍🏻👍🏻👍🏻啱晒我呢啲要減肥,但又想飲凍飲嘅人🤣🤣💫芒果西柚紅茶(跟餐加$20 )西柚味好香濃,熱飲嘅茶味更
🍽️ 紅葉茶屋
📍荃灣大河道100號海之戀商場3樓3012號舖

💫和牛肉壽喜燒定食( $178 )

💫火炙·刺身三文魚茶漬飯( $148 )

💫士多啤梨窩夫( $68 )

💫雜莓香橙紅茶(跟餐加$20 )

💫芒果西柚紅茶(跟餐加$20 )
西柚味好香濃,熱飲嘅茶味更加突出,好養生嘅感覺😙😙😙

🌟餐廳座位闊落,以木系作主調,令人好放鬆,啱晒同朋友仔傾偈食飯

🌟食物即叫即整,每一樣都新鮮熱辣辣👍🏻👍🏻👍🏻

🌟其中一樣好欣賞嘅就係食物做得好細緻🥰🥰見到壽喜燒鍋裏面嘅蘿蔔係切成紅葉嘅形狀,好有日本既匠人精神🤩🤩

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#荃灣 #TsuenWan #荃灣好去處 #荃灣美食 #荃灣美食地圖 #荃灣必食 #紅葉茶屋