2021-07-22 97 views
長沙灣真係有好多隱世嘅好店😍平時食開呢條街嘅一間餃子店,已經好留意隔離既呢間日本鐵板燒🇯🇵朋友轉新工有好消息,所以就一於試下賀一賀佢!平時食鐵板燒閑閑哋都要千千聲🥲入到去見到個Menu發現好抵食😱主要有4個鐵板餐:最貴就龍蝦🦞($848)、鮑魚餐($688)、大蝦🍤($598)、最平就牡蠣🦪($498)套餐包左主食、湯、沙律、魚生👍🏻雖然套餐配搭set死左,但可以主動啲同侍應講聲你有咩唔食,例如我朋友唔食蔥、唔食生野,就算餐廳做唔到要求,師傅會主動走出黎介紹轉一個餐/換食物等🙏🏻🙏🏻態度值得一讚💯我同朋友㨂左大蝦🦐餐:包沙律🥗大蝦🍤銀雪魚、安格斯牛、野菜、炒飯、味增湯,一應俱全😆😆首先上沙律,好清新好fresh👏🏻大蝦煎得香口,蝦頭都好甜多肉,銀雪魚外脆內嫩,安格斯牛粒煎得剛剛好、juicy多汁、配埋香蒜脆片,野菜就一碟炒芽菜🤣🤣炒飯粒粒分明、略微太多蔥味🙈🙈味增湯有豆腐、好飲!👏🏻👏🏻餐廳環境好日本🇯🇵風,主要都係木裝修,一入門口完全冇油煙味,因為鐵板燒好多都係開放式廚房,而且部份座位又喺正廚師面前,我係勁怕食完飯之後一身味🤦🏻所以不得不說,呢間抽風做得好好💯唯一要改善嘅就係上菜速度
唯一要改善嘅就係上菜速度😛可能咁啱嗰一日得一個侍應和師傅上班,所以鐵板燒和刺身部份都係得一個人做🙈不過食物質素完全值得等!😆👍🏻