#sembreak自肥企劃 8️⃣月終於輪到我放暑假🥲第一站嚟到食甜品🍮人生第一次亦都係唯一一次食梳乎厘班戟係日本嘅幸福pancake🇯🇵 Gram喺日本都非常出名今次就嚟一試😃·<焦糖香蕉班戟> ʜᴋᴅ 98班戟全部即叫即做,所以等待都需要一段時間⌛️三小塊班戟配上一坨鮮忌廉🥞呢款仲跟配埋糖漿🍯淋上班戟後主要係食到糖漿嘅味,加埋忌廉就會更濕潤😗香蕉表面嘅糖燒過後形成一層脆薄嘅焦糖🍌嗜甜者應該會幾鐘意🐜·<雜果朱古力班戟> ʜᴋᴅ 108班戟配上色彩繽紛嘅生果真係好啱打卡🤣士多啤梨🍓奇異果🥝藍莓🫐橙🍊全部有齊。配上少少朱古力醬,無另一款咁甜,更食到班戟本身嘅味。不過麵粉味稍重,蓋過咗蛋香🥚有啲失望🙍🏻‍♀️
<焦糖香蕉班戟> ʜᴋᴅ 98
<雜果朱古力班戟> ʜᴋᴅ 108