2023-10-12 452 views
來自日本京都嘅喫茶店🇯🇵, 已有超過50年歷史!Café裝修以深色木系為主調, 有復古嘅氣息, 主要提供輕食、甜點, 仲有以自家焙煎嘅咖啡豆所製成嘅咖啡☕🍞溏心蛋北寄貝蛋沙律吐司 厚吐司口感酥軟, 中間夾住北寄貝同溏心蛋, 雞蛋沙律帶濕潤感, 充滿蛋香, 蠻有層次感的!🍝和風蒜香鰹魚帆立貝蜆肉意粉意粉口感彈牙, 個汁充滿蒜香🍮忌廉焦糖吉士布丁布丁表面有忌廉同香草作襯托, 賣相還原喺日本食布丁嘅感覺 ̋(๑˃́ꇴ˂̀๑)♡布甸口感好滑溜, 滿滿蛋香, 蛋味香濃, 配合香甜嘅焦糖同鮮忌廉, 口感香滑, 甜度剛好~🍰小山園抹茶雙層蜂蜜蛋糕上層係抹茶mousse, 下層係抹茶蛋糕, 入口鬆軟濕潤, 有抹茶幽香🍵, 香濃而不苦澀, 又有微微蜂蜜甜味🍯, 配搭cream, 唔錯呢😋!
🍞溏心蛋北寄貝蛋沙律吐司

🍝和風蒜香鰹魚帆立貝蜆肉意粉
意粉口感彈牙, 個汁充滿蒜香

🍮忌廉焦糖吉士布丁

🍰小山園抹茶雙層蜂蜜蛋糕