2024-01-21 254 views
日頭係日式cafe打卡勝地,晚上就係日系浪漫餐廳 一間餐廳兩種風格😍不得不提,呢度個老闆好Nice,間唔時亦都會轉Menu,令到客人都好有新鮮感🥰大湖Sake🍶講到飲酒,小編就最愛😏呢隻大湖Sake,係融合了伊吹山融雪的地下泉水,和琵琶湖所孕育的大自然恩惠,釀造出頂級清酒,聽到咁厲害嘅簡介,都冇理由唔試🤣未入口就已經有濃濃嘅酒香,入口先係好重嘅米味,然後係甘甜,絕對係容易入口,飲完都會即刻接着飲下一杯😝明太子蟹肉溫泉蛋忌廉手工貝殼粉🍝首先要講吓個溫泉蛋係日本蛋,然後滿滿嘅蟹肉同明太子,配上自家製嘅手工粉,咬落去煙煙韌韌,真係令人一試難忘😋吉列日本蠔🦪平時出邊食嘅蠔可能係好厚嘅炸粉配上細蠔,但呢一度絕對唔會,佢炸到外面好脆好香口,咬入去蠔汁已經散佈出嚟,而且唔會話好細隻,超級推介👍🏻大阪燒薯條🍟個薯條份量大,醬汁份量亦都好多,食落去其實小編覺得真係好似大阪燒嘅味道,雖然醬汁滿滿,但薯條都係好脆,配酒一流😆

大湖Sake🍶
講到飲酒,小編就最愛😏

明太子蟹肉溫泉蛋忌廉手工貝殼粉🍝

吉列日本蠔🦪

大阪燒薯條🍟
  • All...